Изложби

"Мистерии между световете" в галерия "Възраждане"!

Изложба живопис на Тони Тодоров

"Мистерии между световете" в галерия "Възраждане"!

   

◊ ПОКАНА

На 20.04.2021 г., вторник, от 18:00 ч. галерия "Възраждане" ви кани на изложба живопис „Мистерии между световете“ на Тони Тодоров. Откриването на изложбата ще бъде в двора на галерията. Картините ще можете да разгледате в салона на галерията при спазване на всички противоепидемични мерки през следващите три седмици – до 10.05.2021 г.

Един от най-мистериозните и трансцедентални съвременни български художници, Тони Тодоров, отново силно ще ни сюрпризира с новата си изложба. В сюжетните постановки отново се налагат неговите, винаги актуални за живописта му, персонажи – мистични, сякаш излезли от митове и легенди. Тони продължава да бъде адепт на женската красота и ни я демонстрира често на фона на прекрасни пейзажи. - Краси Алексиева, 2021 г.

Част от картините в изложбата можете да видите тук: https://online.fliphtml5.com/djhgs/zllz/

 

◊ ЗА ХУДОЖНИКА

Тони Тодоров е роден през 1969 година в гр. Оряхово. Завършва Художествената гимназия „Илия Петров” в София, а по-късно и специалност „Графика” във Великотърновския университет „ Св. св. Кирил и Методий”. Има над 13 самостоятелни изложби в София, Пловдив, Русе, Плевен и многобройни участия в Общи художествени изложби. Участва и в международния проект на галерия "Астри"- "Дискриминация", реализиран в Истанбул. Негови платна и стенописи са част от колекции в България, Дания, Израел, Австрия, Истанбул и др. От 1999 е член на СБХ.

 

Автор:
Симеон Алексиев
Публикация:
19.04.2021 г. 15:46
Етикети:
Посетено:
756
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/32609-misterii-mezhdu-svetovete-v-galeriya-vazrazhdane