Изложби

Галерия +359 открива сезона с проект на Желко Терзиев и Красимир Терзиев

Изложбата "Котката на Шрьодингер" продължава до 17 април

Галерия +359 открива сезона с проект на Желко Терзиев и Красимир Терзиев

 

◊ ПОКАНА

Скъпи приятели на Галерия +359,

Изминалата година беше предизвикателство за всички нас, а изкуството, което трябва да трепти в честотата на настоящето, премина през адаптации и трансформации, чиято устойчивост тепърва предстои да бъде оценена.

В условие на затворени културни институции, Галерия +359 слага началото на годишната си изложбена програма. Първото събитие в календара ни е изложбата „Котката на Шрьодингер" с автори Красимир Терзиев и Желко Терзиев.  Проектът включва произведения, които са подобни черни кутии, отказващи лесния детерминизъм, очакващи наблюдателя си, който да реши състоянието им - мисловни експерименти, съществуващи между привидностите и множествените интерпретации.

Изложбата първоначално започна под формата на 360-градусов тур, част от проекта ни „359 градуса", който стартира през 2020 г., представящ експозициите на Галерия +359 във водната кула в квартал "Лозенец" и в пространства, с които сме в партньорство. A oт този четвъртък, 01.04.2021 г, „Котката на Шрьодингер" ще може да бъде посетена и на физическата ни локация. Откриването ще бъде от 16 до 19 ч., а изложбата ще продължи до 17 април.

В предстоящите месеци очаквайте проекта „Две сили, които се създават" на Севда Семер и самостоятелната изложба на Михаил Михайлов „self-brainwashing".

Успоредно с това продължаваме с поредицата Links of art – серия от разговори между визуални артисти в сферата на съвременното изкуство, изградена на принципа на интервю без йерархия.

И докато въпросът за справянето с пандемичната обстановка остава отворен, с общи усилия ще продължим да създаваме и представяме съвременно изкуство, отразяващо, винаги, времето на нашия свят.

Екипът на Галерия +359

Автор:
Публикация:
30.03.2021 г. 15:25
Етикети:
Посетено:
949
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/32516-galeriya-359-otkriva-sezona-s-proekt-na-zhelko-terziev-i-krasimir-terziev