Изложби

"Шарен свят, весел свят" в галерия "Възраждане"!

Изложба живопис на Ивайло Димитров

"Шарен свят, весел свят" в галерия "Възраждане"!

   

◊ ПОКАНА

От 30 март до 19 април 2021 г. галерия "Възраждане" Ви кани на изложба живопис „Шарен свят, весел свят“ на Ивайло Димитров. Официалното откриване на изложбата ще бъде на 02 април 2021 г., петък, от 18:00 часа в двора на галерията. Творбите ще могат да се видят на живо, в салона на галерията, при спазване на всички противоепидемични мерки, както и онлайн - на сайта и фейсбук страницата на галерията.

Изложбата вижте тук: https://online.fliphtml5.com/djhgs/ayjx/

"Един чуден, неординерен талант, Ивайло Димитров е абсолютният контрапункт на така назованите „нови форми“ в съвременната живопис. График по академично образование, рисувач по натура, той живописва необикновените си сюжети с много хумор, българщина и фарсови образи. Обича обратната, обърканата перспектива, особено в големите му картини, които са населени с много персонажи от Българско, от литературата, от световната история.

Ивайло няма аналог в българското изобразително изкуство! Елате и се възхитете на изкуството му!"
                                                                        Краси Алексиева, 2021 г.

Ивайло Димитров е роден през 1967 г. в София. През 1986 г. завършва Художествената гимназия – София. През 1998 г. завършва Национална художествена академия, София, специалност „Графика” при проф. Галилей Симеонов. Има осъществени 17 самостоятелни изложби. Илюстрирал е две книги: „Чудния свят на шахмата” от Костас Царухас и стихосбирката на Мария Чомакова.

 

Автор:
Симеон Алексиев
Публикация:
29.03.2021 г. 16:01
Посетено:
1025
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/32511-sharen-svyat-vesel-svyat-v-galeriya-vazrazhdane