Изложби

"Елементи" - фотографска изложба на Игнат Игнатов в галерията на Музей "Борис Христов"

Експозицията може да бъде видяна в пространството от 9 до 18 март

"Елементи" - фотографска изложба на Игнат Игнатов в галерията на Музей "Борис Христов"

 

◊ СЪБИТИЕТО

На 9 март 2021 г. от 17.30 официално се открива първата самостоятелна фотографска изложба "Елементи" на Игнат Игнатов в галерията на Музей "Борис Христов".

Изложбата продължава до 18 март 2021 г. и може да се посети всеки делничен ден от 11:00 до 17:00 ч. (включително и на 09.03.).

За повече информация следете събитието във Фейсбук ТУК.

"Елементи" се състои от фотоколажи, които разказват кратки истории от столицата с предимно неодушевени предмети.

Всеки колаж представя една цялостна картина в общ план, която после се разгражда на различните си елементи, които я съставят. Като елементите на една история. От тези истории можем да видим само последиците, а подробностите допълваме с въображението си.

Проектът обръща внимание на нещата в градската среда, които могат да хванат окото ни за секунда, но обикновено подминаваме без да се замисляме за тях. Тук те са представени в друга светлина, придадена им е важност и възможност да разкажат историята си.

Творбите са коментар върху състоянието на градската среда в настоящето, но и също показват нейния чар, хумор и абсурдност.
 
Те са също исторически документ, визуален архив. Всяка творба е съпътствана от дата и GPS координати, за да може всеки, който иска и когато иска, да посети мястото, на което са заснети кадрите, и да види за себе си как се е променило и въобще дали се е променило.
 
Проектът се осъществява с подкрепата на Национален фонд „Култура“.
 
 
◊ ЗА АВТОРА
 
Игнат Игнатов. На 25 години от град София. Занимава се с изкуство от ранна възраст. Завършил кино в Университета за изкуства в Борнмът, Англия (AUB) през 2020 г. Твори в сферата на фотографията, киното и мултимедията. Борави с документалистика, абсурдизъм, сюрреализъм, абстракция, хумор, както и с дигитално и експериментално изкуство.
 
Най-скорошният завършен проект, в който участва е "Коя е България?", който изследва образа на съвременния българин чрез кратки документални филм-портрети.
 
Автор:
Ана Петрова
Публикация:
08.03.2021 г. 10:18
Етикети:
Посетено:
967
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/32417-elementi-fotografska-izlozhba-na-ignat-ignatov-v-galeriyata-na-muzey-boris-hristov