Изложби

Приказни мигове в картините на Хрисанд Хрисандов

Преди Коледа

◊ СЪБИТИЕТО

Изложба на русенския художник Хрисанд Хрисандов.

Авторът за втора поредна година представя част от творчеството си преди Коледа. Мястото е малката изложбена зала на ул. "Борисова" № 6 в Русе.


◊ ЗА ИЗЛОЖБАТА

Картините на Хрисанд Хрисандов са като малки приказни послания. Трудно уловимите мигове от делника, но пък красиви като доброто настроение и музиката, са метафоризирани и описани с помощта на палитрата му. Пастелните меки тонове подчертават невероятно богатия свят на цветята. Светлината, водата, морето - са другите теми, които винаги вълнуват художниците. И в тази експозиция на русенския творец те не отсъстват, а се допълват. Със сигурност в картините на автора всеки от вас ще усети неговата радост и мъдро отношение към заобикалящия ни свят.

По-наблюдателните любители на живописта със сигурност ще забележат, че Хрисанд Хрисандов е работил с нови хрумвания и техники. Всяка експозиция е един малък свят и всеки един от нас, докоснал се до душата на твореца, се обогатява с по-добро. И накрая ще добавя, че стиховете, които съпътстват част от платната му още веднъж доказват, че в изкуството няма граници.
Автор:
Лилия Рачева
Публикация:
17.12.2006 г. 16:10
Посетено:
1067
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/3230-prikazni-migove-v-kartinite-na-hrisand-hrisandov