Изложби

Творба на Зуека в първата Национална оптимистична изложба

Инициатива на Платформа "Купи изкуство" за стойностна промяна на арт пазара у нас

Творба на Зуека в първата Национална оптимистична изложба

Васил Василев - Зуека. Раждане, 2020, акрил; пл.; 55 х 46 см. 


 

◊ ПОКАНА

"Купувайте изкуство! Така подпомагаме творците ни, отдаваме уважение към труда им и инвестираме в нашата икономика, защото парите остават тук, в България", призовава актьорът Васил Василев-Зуека

Платформа "Купи изкуство" поставя началото на новата 2021 година с Национална оптимистична изложба, която ще бъде експонирана в онлайн галерията КупиИзкуство.бг - www.buyart.bg. Тя ще продължи от 14 януари до 28 февруари, а откриването е на 14 януари от 19 ч. във Фейсбук страницата КупиИзкуство.БГ.

"Целта, която си поставяме с нея, е заедно да продължим и през 2020 година положителната тенденция за продажби и откупки на произведения на съвременни български автори. Затова и я нарекохме оптимистична, защото искаме след изминалата нелека година да започнем с позитивна нагласа", споделят организаторите. 

В изложбата участват над 100 български автори всеки с по едно произведение, селектирани от администраторите на Фейсбук групата "Купи изкуство, подкрепи художник".

Онлайн галерията КупиИзкуство.бг - www.buyart.bg стартира в края на 2020 година. Тя беше създадена заради повторното опустяване на галериите и музеите през втората вълна на пандемията от COVID-19. В годишния й план влизат както общи изложби, така и кураторски проекти на авторите, представени във фейсбук групата "Купи изкуство, подкрепи художник". 

"Инициативата, създадена от художници за художници, цели не само да се подкрепяме взаимно, но и да се промени нагласата на хората към изкуството. Само така ще осъзнаем, че то има място във всеки дом", подчертават организаторите.

 

Автор: Онлайн галерия Купиизкуство.бг
13.01.2021 г. 13:37
Посетено: 366
Етикети: инициатива, Платформа "Купи изкуство", Национална оптимистична изложб, Онлайн галерия КупиИзкуство.бг
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/32208-tvorba-na-zueka-v-parvata-natsionalna-optimistichna-izlozhba