Изложби

КО-ОП представя „В процес“ – фотографска изложба и зин на Никола Стоянов

Експозицията може да бъде видяна в пространството от 6 до 16 януари

КО-ОП представя „В процес“ – фотографска изложба и зин на Никола Стоянов

 

◊ СЪБИТИЕТО

КО-ОП (бул. „Янко Сакъзов“ 17) стартира новата 2021-ва година със самостоятелната фотографска изложба и представяне на зина „В процес“ на Никола Стоянов, с куратор Христо Калоянов.

Изложбата ще бъде официално открита на 6 януари, сряда, от 17.00 ч. до 21.00 ч. и ще остане в пространството до 16 януари. Тя се осъществява с подкрепата на Национален фонд „Култура“.

 „Лесни за откриване, но трудни за вникване, табелите, решетките, кофите за боклук, висящите кабели ще са нашия вход в един забравен архив на градската тъкан. Присъствието на тези предмети е фрагментарно според функционалното им предназначение в инцидентността на ежедневното. Нашата операция върви в обратната посока, където, изваден от този контекст, предметът губи способността си за практичност и представен в тази „голота“, той служи като терминал към един паралелен свят на индустриална телеология и материална корпоралност. „В процес“ е теоретична фикция базирана в близката реалност на всекидневието, медитация над разграждането и градежа, но най-вече метод обръщащ процеса на инфраструктурна сублимация“, споделя кураторът Христо Калоянов за изложбата.

Никола Стоянов е фотограф и философ, родом от Варна. Артистично работи в сферата на нефигуративната фотография и дигитални изкуства, а на теоретично ниво по посока на история и теория на технологията. Преводач е също на някои водещи текстове във философията на кибернетиката.

Христо Калоянов е културолог и куратор. Роден е в Балчик. По време на следването си работи в Театрална работилница "Сфумато" и периодично публикува театрална критика. В кураторските си проекти изследва отсъствието, несъвпадението и отклонението.

За повече информация следете събитието във Facebook ТУК.

 *

Предвид ситуацията с Covid-19 в рамките на изложбата ще бъдат предприети всички необходими мерки за сигурност. В галерията ще се допуска едновременно само определен брой хора, като броят им ще бъде съобразен с размерите на пространството и препоръките за спазване на социална дистанция, а всички посетители трябва да носят предпазни маски за лице.

 

Автор:
Наталия Мецова
Публикация:
05.01.2021 г. 15:38
Посетено:
1019
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/32175-ko-op-predstavya-v-protses-fotografska-izlozhba-i-zin-na-nikola-stoyanov