Изложби

Първа авторска изложба на SunDessi - "Вдъхновения"

В галерия "Inspirations Atelier“ до 31 януари 2021 г.

Първа авторска изложба на SunDessi - "Вдъхновения"

 

◊ СЪБИТИЕТО

В празничните дни на м. декември галерия "Inspirations Atelier отвори врати за представяне на първата авторска изложба живопис на Десислава Петкова – SunDessi.

Изложбата с творческо име “Вдъхновения” включва серия от над 20 живописни платна, създадени от SunDessi. Картините са рисувани през 2020 година и са част от нов творчески период за авторката. Чрез изложбата си SunDessi представя своята нова арт страна и с четка в ръка ни въвежда в друг свят, вдъхновен от красиви природни пейзажи, стилизирана флорална импресия и абстрактна модернистична визия.

“Вдъхновения” като първа изложба на артистичната натура SunDessi набира скорост и определено привлича интереса на публиката с всеки следващ ден. Откриването беше на 25-ти декември, Коледа. Картините могат да бъдат разгледани до 31 януари 2021 г. при спазване на всички противоепидемични мерки в галерията-домакин "Inspirations Atelier“ в София, ул. “Виктор Григорович” № 33.

Изложбата може да бъде проследена и онлайн тук: https://www.facebook.com/Inspirations-Atelier

 

◊ ЗА АВТОРА

Десислава Петкова – SunDessi е позната в артистичните среди като професионален музикант - барабанист, част от групите Pokigron, Jasmine Whale, Feedbacker, Comasummer, D.vine и други, с които е участвала в редица международни фестивали и турнета. Има реализирани записи на пет албума с авторска музика в тандем с различни музиканти. В допълнение на артистичното си амплоа, тя е преводач и преподавател по френски език. Творческият й псевдоним SunDessi хармонизира нейната слънчева натура и топло отношение към приятелите, изкуството и света.

*

Изложбата "Вдъхновения" се реализира с подкрепата на програма “Творчески инициативи" 2020 на Национален фонд “Култура".

 

Автор:
Тина Коилова
Публикация:
31.12.2020 г. 12:19
Етикети:
музикантДесислава ПетковаSunDessiкултураизкуствомузикахудожникизложба
“Вдъхновения”
галерия "Inspirations Atelier“
барабанист
Посетено:
844
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/32163-parva-avtorska-izlozhba-na-sundessi-vdahnoveniya