Изложби

"Нови глинени истории" - изложба на Изабел Немечек

15 декември 2020 – 08 януари 2021 г., Галерия "Париж"

"Нови глинени истории" - изложба на Изабел Немечек

 

◊ ПОКАНА

Галерия "Париж"
представя

Изабел Немечек

„Нови глинени истории“

Изложба с керамични скулптури

15.12.2020 – 08.01.2021

 

От 15 декември в пространството на галерия „Париж“ ще може да се разгледа втората самостоятелна изложба на Изабел Немечек – „Нови глинени истории“. След огромния успех на миналогодишните „Глинени истории“, някак съвсем естествено дойде и тяхното продължение.

Изложбата съдържа над тридесет керамични скулптури, които авторката специално е сътворила за експозицията, въпреки несигурността и напрежението, които създаде пандемичната обстановка. Може би точно заради това и една от творбите носи името „Нова страница“ – като метафора на силното ни желание да затворим трудната отминаваща година и с гореща надежда да отгърнем новите начала в нашия живот.

Скулптурите на Изабел Немечек ни отвеждат отново в света на приказното, романтиката и фантазията. В този свят има много любов, загриженост и нежност, но някак съчетани и с мъничко тъга. Някъде момче и момиче седят на луната, а той й поднася всичките звезди на небето, другаде пък влюбеният кавалер нежно свири на флейта за своята любима, а отгоре изведнъж се спуска със своя син балон един замечтан младеж. Малкият принц едвам удържа своите птици, за да не отлети с тях, рибарят пуши уморено лула на лодката си, Заекът бърза нанякъде със своята тротинетка, а клоуни безгрижно си вървят пъхнали ръце в широките си панталони. Понякога се усеща мека и нежна тъга, когато героите са застинали сами в някакво си тяхно очакване или просто са се замислили или зачели в любимата си книга, но това внася само още по – голямо усещане за близост и топла тишина.

Чрез своите скулптури Изабел Немечек сякаш ни приканва да поседнем, да изпием чаша топъл чай, да поговорим и да си разкажем още една нова история.

Галерия „Париж“ с тази изложба пожелава на всички свои почитатели светли Рождественски празници, много здраве, любов и надежда за по–добра 2021 година.

Изложбата може да бъде разгледана на живо както и онлайн в сайта на галерия „Париж“. www.gallery-paris.com

 

Автор:
Надя Павлова
Публикация:
14.12.2020 г. 16:00
Посетено:
1343
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/32109-novi-glineni-istorii-izlozhba-na-izabel-nemechek