Изложби

Глътка цвят с Биенале на илюстрацията 2020

Изложбата включва илюстрации на 194 български автори от страната и чужбина

Глътка цвят с Биенале на илюстрацията 2020

 

◊ ПОКАНА

Въпреки че коронавирус пандемията сериозно ощети и събитийния календар на много културни организации в страната, Биенале на илюстрацията се завръща за второто си издание в опит да предложи бягство – макар и краткотрайно, от страховете и недоволствата ни в тези трудни времена.

Изложбата е достъпна от 17 ноември до средата на януари 2021 г. в „Триъгълна кула на Сердика” към Регионален исторически музей - София и включва илюстрации на 194 български автори от страната и чужбина, селектирани от над 600 творби от жури в състав Николета Гологанова, Радостина Николова, Стоян Атанасов и Милена Радева.

Входът е свободен.

„Горди сме, че и тази година успяхме да организираме Биенале на илюстрацията благодарение на всички колеги и партньори, които ни подкрепиха. Въпреки липсата на финансиране и несигурността, с която ни се налага да живеем, има огромно желание това събитие да се случи и отново да онагледи креативността и майсторството на българските илюстратори, независимо от тяхната възраст и години опит, професионалната им сфера, техника и стил,” каза д-р Милена Радева, създател на сайта Българска илюстрация. „Това издание се радва на огромен интерес, като в него участваха двойно повече творци с два пъти повече творби, а темите са толкова разнообразни, че всеки посетител ще намери свое късче спокойствие и, надяваме се, надежда и вдъхновение.”

По време на официалното откриване на изложбата на 17 ноември, вторник, в 18:00 часа трима автори ще бъдат наградени в категориите „Реализирана творба“, „Нереализирана творба“ и „Цялостно творчество“, а посетителите ще могат да закупят каталог с всички участващи в експозицията илюстрации, който да внесе цвят в ежедневието им.

Следете новините около Биенале на илюстрацията 2020 във Facebook и на www.bulgarian-illustration.com.

 

Автор:
Организаторите
Публикация:
12.11.2020 г. 14:49
Посетено:
729
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/31967-glatka-tsvyat-s-bienale-na-ilyustratsiyata-2020