Изложби

Изложба показва онлайн омразата наяве

"Shit Storm: колекция от онлайн омраза" в галерия КО-ОП

Изложба показва онлайн омразата наяве

 

◊ ИЗЛОЖБАТА

„Shit Storm: колекция от онлайн омраза“

Участват: Вероника Белчева (Belronika), Костадин Кокаланов, Елизавета Ангелова (Written by Ellie) и Стефан Чинов

Изложбата беше официално открита в КО-ОП на 2 ноември и ще остане в пространството до 11 ноември..  

 

Изложбата „Shit Storm: колекция от онлайн омраза“, организирана от фондация GLAS, за първи път представя пред публика и извън виртуалния свят подбрани реални закани и обиди, призиви към насилие и тормоз, отправени заради изявена гражданска позиция или мнение. Целта е не само да бъде обърнато внимание на феномена „език на омраза“, но и думите, представени чрез изкуството на различни автори, да бъдат изтощени от смисъла, дистанцирани до превръщането им в обекти на естетическо съзерцаване.

Чрез нежните си акварели илюстраторката Вероника Белчева (Belronika) пресъздава преживяването „език на омраза” в 2 минутна анимация и рисунки, в които вплита изписаните на ръка обиди от калиграфката Елизавета Ангелова. Това е първата колаборация между двете.

Графичният дизайнер с интерес към калиграфията  – Костадин Кокаланов, се включва в проекта като изписва на ръка върху завеси избрани обиди и закани, които са събирани в продължение на години от ЛГБТИ активисти, роми, евреи, феминистки, писатели, журналисти и др. Стефан Чинов участва с работата „1000 думи”, в която са вплетени отново реално отправени заплахи онлайн, отпечатани върху платове.

 „Shit Storm: колекция от онлайн омраза“ ще продължи до 11 ноември включително и може да бъде разгледана всеки ден от 12 до 19.30 ч. в галерия КО-ОП, на бул. "Янко Сакъзов" 17.

Изложбата се реализира от фондация GLAS в рамките на проекта „Rainbow Over Hate”. Проектът се финансира от програма „Права, Равенство и гражданство“ на Европейския съюз (2014-2020).

 

 

Автор:
Организаторите
Публикация:
03.11.2020 г. 15:48
Етикети:
изложбаКО-ОП
Стефан Чинов
Елизавета Ангелова
Костадин Кокаланов
Вероника Белчева
„Shit Storm: колекция от онлайн омраза
Посетено:
864
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/31939-izlozhba-pokazva-onlayn-omrazata-nayave