Изложби

"Заедно" - изложба живопис на Пламен Костов и Петя Пеева

10 ноември - 21 ноември 2020 г., Галерия "Evdokia Аrt Glass” - София

"Заедно" - изложба живопис на Пламен Костов и Петя Пеева

 

◊ СЪБИТИЕТО

"Заедно"

Изложба живопис на Пламен Костов и Петя Пеева

10 ноември - 21 ноември 2020 г.

Галерия "Evdokia Аrt Glass” - ул. "Раковски" 120, гр. София. 


Първата съвместна изложба в гр. София на двамата талантливи български художници Пламен Костов и Петя Пеева ще бъде открита на 10.11.2020 от 17 ч., в галерия „Evdokia Аrt Glass”.

Една различна изобразителна постановка, изпълнена с живот, в която разнообразието от цветовете и художествените идеи създават едно приятно усещане за красота и уют. Използваните от художниците техники – акварел, пастел и акрил, прави картините им топли, излъчващи спокойствие, привличащи погледа със своето естетическо изпълнение, което обединява майсторството и на двамата художници.

 

◊ ХУДОЖНИЦИТЕ

 Пламен Костов е роден в Русия, но целия си съзнателен живот прекарва в България. Средното си образование завършва в Казанлък, специалност – живопис. Продължава към дебрите на живописта и във Великотърновския университет, отново със специалност „Живопис“. Интересува се и работи в сферата на дигиталните и визуални изкуства.

Пламен Костов има различни интереси в изкуството, той постоянно експериментира и дава винаги най-доброто от себе си. Рисува основно с акрил. Отличава се с прекрасните си картини на животни, в които превес имат конете и птиците.

Още за Пламен Костов: https://oscar.bg/plamen-kostov

 

Петя Пеева е млада художничка със самобитен талант. Тя е завършила „Живопис“ във Великотърновския университет. Петя е скромна като човек, но като творец се раздава докрай и това се вижда в нейните картини. Любителите на този тип художествено творчество многократно са се срещали с нейното изкуство в няколко изложби и есенни салони, организирани основно в Казанлък и Стара Загора. В картините ѝ има финес и много чувство, което може да се разчете от пръв поглед.  Художничката е получила награда за млад автор. Единственото нещо, което иска е хората да оценят труда и таланта ѝ. Петя Пеева обича да експериментира, като доста често смесва всякакви материали в картините си - акрил, акварел, пастели и други. В нейните картини могат да се видят най-различни образи - стар катинар, стари порти, животни, пейзажи и други най-различни. Акцентът в нейното творчество е върху детайла.

Още за Петя Пеева: https://oscar.bg/petya-peeva

 

Автор:
Евелина Петрова
Публикация:
30.10.2020 г. 16:11
Етикети:
живописизложба"Заедно"
Петя Пеева
Пламен Костов
Галерия "Evdokia Аrt Glass”
Посетено:
1055
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/31922-zaedno-izlozhba-zhivopis-na-plamen-kostov-i-petya-peeva