Изложби

Александра Георгиева и Мирослав Живков сливат артистичните си стилове в обща изложба и зин

It’s not FUNNY ще остане в пространството на КО-ОП от 8 до 18 октомври

Александра Георгиева и Мирослав Живков сливат артистичните си стилове в обща изложба и зин

 

◊ ИЗЛОЖБАТА

От 8 до 18 октомври КО-ОП представя изложбата It’s not FUNNY на Александра Георгиева и Мирослав Живков. Тя е резултат от творческия процес между двамата художници и техните стилове на рисуване. Илюстраторката Александра Георгиева @sa6ettu и експериментиращият с различни техники Мирослав Живков @dzhingibi сливат своите на пръв поглед визуално разграничаващи се артистични подходи и начини на изразяване в един общ стил под формата на печатно издание.

Официалното откриване на изложбата е на 8 октомври от 19.00 ч. в КО-ОП (бул. „Янко Сакъзов“ 17).   

Основната цел на It’s not FUNNY е експериментът на първичната свободна рисунка, смесването на различни медии и техники, игра с форми, линии и сложни композиции. Главен обект на изложбата е прецизно изработеното с печатна техника ризограф и ситопечат независимо издание/зин. Книгата съдържа над 60 страници ризо печатани илюстрации, с двуцветна ситопечат корица и двуцветен сито принт размер А3, в изключително лимитирана серия от 40 екземпляра. Всичко ръчно изработено в NoPoint Atelier.

NoPoint Atelier е споделено студио и резиденция с главен фокус печатни техники-ситопечат и ризограф, намиращо се в сърцето на България. Студиото е разположено в малко селце в Стара планина над град Габрово и основната му цел е да предостави на художниците специално и креативно пространство за работа, творчество и експерименти.

 

◊ ХУДОЖНИЦИТЕ

“Харесвам абсурди неща и смешни лица” е артистичното мото на Александра Георгиева, по-позната като @sa6ettu из социалните мрежи. Като визуален артист, татуист и илюстратор на свободна практика, с афинитет към разнообразни видове изкуствa, работи по различни проекти, взима участие в множество групови изложби някои, от които: 2019 ТИ-РЕ – платформа за арт книги; 2019 -“Pass The Ammo # 3” поп-ъп изложба на Fine acts - глобална платформа за социално ангажирано изкуство; 2019 - Преглед на българския дизайн | Melba Festival, АРТ СТАРТ- Млади художници, които да следим през 2020 г.; Little Bird residency/Little bird gallery 2020 и др. Главен фокус на творчеството й е иронията и сарказма, визуализирайки го под формата на различни артистични техники - живопис, графика, текстил, ситопечат и др., насочвайки се най-вече към книгата, по-конкретно зина  като обект и проводник на артистчните ѝ идеи.

През 2016-та г. Мирослав Живков завършва Националната художествена академия София със специалност „Плакат и визуална комуникация“. В момента активно работи по развиването на арт резиденция в село Балани, Габровско, където осъществява обмен между артисти в алтернативно място за творене. Основен профил на ателието е ситопечат и ризография. „Рисувам главно монохромно, като постоянно експериментирам с различни медии, инструменти и графични техники – ситопечат, ризография, различни техники за монотипии. Стремя се да използвам максимално малко познати образи и елементи, които да се асоциират ясно и точно с нещо. Искам то да въздейства със своите композиция, замах, линия, петно и др.", споделя Мирослав Живков. Негови предишни изложби са: Define The line в INTRO - 2018 г. и IT’S OKAY в КО-ОП - 2019г.

За повече информация следете събитието във Facebook ТУК.

* * *

Предвид ситуацията с Covid-19 в рамките на изложбата ще бъдат предприети всички необходими мерки за сигурност. В галерията ще се допуска едновременно само определен брой хора, като броят им ще бъде съобразен с размерите на пространството и препоръките за спазване на социална дистанция.

 

Автор:
Наталия Мецова
Публикация:
07.10.2020 г. 18:05
Етикети:
ситопечаткнигаекспериментАлександра ГеоргиеваизложбаКО-ОП
независимо издание/зин
ризограф
NoPoint Atelier
Мирослав Живков
It’s not FUNNY
Посетено:
1348
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/31798-aleksandra-georgieva-i-miroslav-zhivkov-slivat-artistichnite-si-stilove-v-obshta-izlozhba-i-zin