Изложби

Деница Боева: "Метафизика на въображението"

Изложба в УниКредит Студио

Деница Боева: "Метафизика на въображението"

 

◊ ПОКАНА

УниКредит Студио отваря врати с "Метафизика на въображението" - изложба на Деница Боева.

УниКредит Студио представя първата си изложба след началото на COVID-19 пандемията „Метафизика на въображението“. Талантливата млада художничка Деница Боева, лауреат на фондация „Стоян Камбарев“ със специална награда за „Полет в изкуството“, предизвиква да запълним нашето въображение с атоми и пространство.

Изображенията на микросветовете и системите, които вълнуват Деница, са пресъздадени от текстил, който си играе с цветове и светлина.

Това е специална изложба за нас, защото е първата след затварянето на УниКредит Студио заради изолацията през 2020. Когато бяхме сами в нашите домове, далеч от близки, приятели и колеги, нашето въображение създаваше световете, които ни привличаха безкрайно или ни плашеха скрито. Сега се завръщаме към новата реалност, в която още повече имаме нужда от изкуство и красота, сподели Теодора Петкова, председател на Управителния съвет и главен изпълнителен директор на УниКредит Булбанк.

Деница Боева завършва средното си образование в „Национална художествена гимназия“, град Сливен, специалност „Художествена тъкан“. Следва бакалавърската си степен в„Национална художествена академия“, специалност „Текстил – изкуство и дизайн“. По време на обучението си участва в програма „Еразъм+“и прекарва един семестър в GMIT, Centre for Creative Arts and Media, Galway-Mayo, Ireland. Макар и съвсем млада тя е участвала в множество общи и самостоятелни изложби, в които демонстрира несъмнения си талант.

УниКредит Студио е пространство за съвременно изкуство, в което самостоятелни изложби са имали редица талантливи млади творци. В сърцето на столицата можете да намерите място за култура, срещи, дискусии, благотворителни събития. От електронния каталог имате възможност да се запознаете с част от изложбите и събитията, които са се реализирали в УниКредит Студио.

Пространството за съвременно изкуство, намиращо се до самия вход на централния филиал на УниКредит Булбанк в София (на пл. „Света Неделя“ 7) кани всички желаещи да разгледат атрактивната експозиция „Метафизика на въображението“ при спазване на мерките, свързани с COVID-19 – носене на предпазни маски и спазване на дистанция. Изложбата е отворена всеки делничен ден от 10:00 до 18:00 часа и събота – от 11:00 до 17:00. Входът е свободен за всички любители на изкуството.

. При спазване на дистанция всички желаещи могат да разгледат безплатно атрактивната експозиция, разположена в центъра на София

. С QR код любителите на изкуството могат бързо и лесно да видят целия каталог на УниКредит Студио

Автор:
УниКредит Студио
Публикация:
18.09.2020 г. 16:57
Посетено:
1063
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/31705-denitsa-boeva-metafizika-na-vaobrazhenieto