Изложби

Иво Хаджимишев за първи път с фотоизложба в Русе

"Пиратството ограбва" !!!

Иво Хаджимишев за първи път с фотоизложба в Русе


◊ СЪБИТИЕТО

Българският фотограф Иво Хаджимишев за първи път гостува със своята изложба  „Галерия образи в защита на интелектуалната собственост” в Русе.

Експозицията е в Европейския културен център в Русе - от 5 до 15 декември 2006.


◊ ЗА ИЗЛОЖБАТА

В залата на Европейския културен център Иво Хаджимишев подреди черно-белите фотоси с лицата на известни имена от сферата на изкуството.

Тематично те са посветени на кампанията “Пиратството ограбва”, а инициативата да я има е на Министерство на културата. Както авторът на снимките, така и Георги Дамянов, директор “Авторско право и сродни права” в МК, са на мнение, че с предприетата кампания е трудно да се направи обрат в мисленето и поведението в обществото. Като цяло мотото й е предназначено към пиратството, което ограбва всички, не само творците в страната ни.

За лица на постерите и снимките са взели участие 29 български творци. Техните имена са: Цветана Манева, Борислав Йоцов, Кирил Маричков, Иван Радоев, Георги Чапкънов, Симеон Щерев, Роберта, Хилда Казасян, Владимир Пенев, Мила Искренова, Андрей Леон Даниел, Греди Асса, Лили Абаджиева, Явор Гърдев, Христо Гърбов, Мария Илиева, Теодора Димова, Васко Кръпката, Васил Гюров, Койна Русева, Георги Господинов, Валентин Танев, Ваня Щерева, Графа, Иван Лечев, Антони Дончев, Снежина Петрова, Виктор Пасков, Райна и Константин.

Иво Хаджимишев е направил от 60 до 180 кадъра на всеки, участващ в кампанията, за да избере най-доброто от фотосесията. Черно-белите снимки са изработени върху ръчна акварелна хартия, чиято продължителност на живот е близо осемдесет години.


◊ АНОНС

Дейността на  Министерство на културата ще продължи през следващите години в тази насока с децата и медиите! Тя ще се осъществи под формата на семинари и обучение на учениците до 12. клас. Интернет пространството е следващата незащитена територия и представлява заплаха за младото поколение, е мнението на Георги Дамянов.


◊ ВЪПРОСИТЕЛЕН ЗНАК*

... и сред толкова мнения - ни дума за плачевната архаичност на сега действащия по "европейски" Закон за авторското право и сродните му права... имате ли мнение за Закона, г-да чиновници?

* Текстът е от редакцията.
Автор:
Лилия Рачева
Публикация:
06.12.2006 г. 18:54
Посетено:
1026
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/3165-ivo-hadzhimishev-za-parvi-pat-s-fotoizlozhba-v-ruse