Изложби

КО-ОП представя първата самостоятелна изложба на Антония Димитрова

Младата художничка е един от първите членове на споделеното работно пространство КО-ОП

КО-ОП представя първата самостоятелна изложба на Антония Димитрова

 

◊ ПОКАНА

От 10 до 30 септември художничката Антония Димитрова ще представи първата си изложба в КО-ОП „Накъде? Оттук ли?“, с куратор Стела Каменова. В рамките на експозицията ще бъдат показани поредица от работи, създадени с графичната техника „суха игла“. Също така, Антония ще представи и авторска настолна игра с карти с изображения от изложбата. Посетителите ще могат да се запознаят с правилата на играта на място. Официалното откриване ще бъде на 10 септември, четвъртък, от 19.00 ч. до 21.00 ч.

Антония е един от първите обитатели на работното пространство на КО-ОП. Тя идва да работи по проект, но среща съмишленици в екипа и така стига до решението да направи своята първа самостоятелна изложба тук. Произведенията, които ще бъдат представени, стартират своя път още през 2018 г. , по време на участието на Антония в международната творческа резиденция World of Co, и биват развити специално за пространството на КО-ОП. С тези работи, художничката загатва необходимостта от грижа за собственото въображение и любознателност, но и към въпроса за действителността, която сътворяваме, какви нови значения й придаваме, какво всъщност изграждаме.

Антония Димитрова е българо-американски интердисциплинарен художник, живеещ между София и Маями. С творбите си изследва границите на пълноценния живот и напрежението да бъдеш в настоящето, докато пътуваш към непознатото. Разкривайки нови значения и смисли, Антония си служи с рисуване, монотипия и монопечат, за да картографира процесите на наслагване на образи, думи, спомени и движение. В своята работа се стреми да изражда връзки между хората като създава пространства за диалог, окуражавайки индивидуалното и колективно възраждане чрез художествена практика.

Антония завършва специалност „Графика и история на изкуството“ в Wheaton College, Масачузетс и има магистърска степен по „Изкуства и трансформация на конфликти“ от European Graduate School, Швейцария. Притежава и сертификат за „Интермодални експресивни изкуства“ от Института за експресивни изкуства във Флорида. Нейни работи са част от постоянната колекция на Wheaton College, както и частни колекции в България, САЩ, Испания и Аржентина.

Повече за Антония Димитрова, може да научите на: https://www.antoniadimitrova.com/ и Instagram: @_antoniadimitrova_
За повече информация следете събитието във Facebook.

 

Предвид ситуацията с Covid-19 в рамките на изложбата ще бъдат предприети всички необходими мерки за сигурност. В галерията ще се допуска едновременно само определен брой хора, като броят им ще бъде съобразен с размерите на пространството и препоръките за спазване на социална дистанция.

 

Автор:
Наталия Мецова
Публикация:
09.09.2020 г. 15:53
Етикети:
самостоятелна изложбаграфикаизложбаКО-ОП
"Накъде? Оттук ли?"
Антония Димитрова
Посетено:
839
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/31645-ko-op-predstavya-parvata-samostoyatelna-izlozhba-na-antoniya-dimitrova