Изложби

По следите на уличното изкуство

Изложба в галерия Doza представя съвременни улични артисти

По следите на уличното изкуство

Прегръдката / Nasimo. Фото: Дарина Комитова

 

◊ ПОКАНА

По следите на уличното изкуство

Изложба в галерия Doza

04 август - 08 август 2020
откриване: 04 август, вторник 18:00-21:00 ч.

 

"По следите на уличното изкуство” интерпретира улицата като начало, но и като край на един винаги незавършен процес – вечно променящата се градска среда, която съзнателно наблюдаваме и в която особено се вглеждаме.

MOUSE, Nasimo, Yeto (140 Ideas / One for all ideas), Gana, Rays, Stern – артисти, чиито творби попадат пред обектива на Дарина Комитова, за да започне пътят към началото. Разказът за първите щрихи на едни от най-забележителните им произведения тръгва в галерия Doza на 4 август и ще продължи само 5 дни.

Освен удоволствието от творческия прочит на градската среда на всеки един от артистите, зрителите ще се сдобият и с карта на София, която включва селекция от графити, препоръчани от Sofia Graffiti Tour.

Разкриваме локациите, но запазваме в тайна инсталациите в галерия Doza, за да може да им се насладите на живо в рамките на експозицията до 8 август.

 

Граффопост / Mouse

Част от проекта ГРАФФОПОСТ на VISIONARY, творението на MOUSE ежедневно привлича погледите върху един трафопост – в близост до римокатолическия храм „Св. Йосиф“.

Вътрешна светлина / Yeto

Стенописът на Yeto, който преобразява сградата на Столична дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, намираща се на ул. "Екзарх Йосиф" 46.

Прегръдката / Nasimo

Прегръдката, която придаде романтика при срещата на ул. "Бачо Киро" и ул. "Екзарх Йосиф", благодарение на световноизвестния графити майстор Насимо.

Момичето с жълтата рокля / Stern

Локацията на златното момиче – впечатляващ стенопис на Stern на ул. "Искър" 11а.

Kotkata / Gana

Наричат я още „Заспалият лъв“ или „Единственият обитател на София, който не бърза“, а се излежава в паркинга на "Мария Луиза" 11. Звездата му(ѝ) изгрява по време на Sofia Graffiti Battle, проект на Sofia Graffiti Tour, като резултат от творческото участие на Gana.

Света София / Rays

На същото събитие оживява и статуята на „Св. София“, която през призмата на Rays придобива визията на зловеща, но безразлична дама – неповторим поп арт прочит, който също ще намерите на паркинга, ул. "Мария Луиза" 11.

 

Проектът е финансиран от Програма „Култура” на Столична община и е осъществен с любезното съдействие на Sofia Graffiti Tour. 

Автор: Галерия Doza
03.08.2020 г. 14:32
Посетено: 489
Етикети: Sofia Graffiti Tour, Nasimo, улично изкуство, изложба, галерия Doza, Дарина Комитова, Stern, Rays, Gana, Yeto, MOUSE
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/31525-po-sledite-na-ulichnoto-izkustvo