Изложби

КО-ОП и BeDuende представят онлайн изложба фотография

Откриването на първото по рода си фотографско онлайн събитие ще се състои на 28 юли

КО-ОП и BeDuende представят онлайн изложба фотография

© Transitions, Мия Новакова

 

◊ ПОКАНА

КО-ОП и BeDuende представят онлайн изложба фотография

След успеха на онлайн изложбата за илюстрация в началото на месец май, организаторите от пространството за работа и изкуство КО-ОП и дигиталната платформа BeDuende се посвещават на фотографията, този път през творчеството на 15 фотографи от България. Онлайн събитието ще се проведе на сайта на BeDuende в дните между 28 юли и 4 август.

Млади и установени, снимащи на улицата, в студиото или сред природата, авторите, които са поканени да участват в изложбата, се обединяват от това, че фотографията е техният език, утеха и начин на осмисляне на света. Във времена на ширещо се гражданско недоволство и разрушителна глобална пандемия, изкуството може да ни даде някои отговори, както и да повдигне въпроси и да ни накара да се замислим върху миналото, сегашното и бъдещето. В тези времена изкуството може да бъде и бягство. Не бягство от отговорност или към чувство на апатия или безразличност. Бягство навътре, към самите нас. Абстрахирайки се поне за малко от заобикалящите ни проблеми, въоръжени с нови идеи и вдъхновение, подготвени да се върнем обратно на социалната арена.

В изложбата ще видим фотографии от Александър Станишев, Антония Баръмова, Васил Германов, Виктор Бобчев, Гергана Петрова, Димитри Стефанов, Златимир Араклиев, Любомир Игнатов, Мартин Атанасов, Мая Венкова, Михаил Новаков, Мия Новакова, Симон Варсано, Томислав Рашков, Яна Лозева, както и фотокниги от Фелия Барух, Никола Михов и EEP Berlin.

Всички произведения ще могат да бъдат закупени, а покупката им ще означава подкрепа за независимите творци и местната арт общност.

Откриване: 28 юли 2020; 18:00 ч.

Закриване: 04 август 2020; 23:59 ч.

Локация: www.beduende.com

 

За допълнителна информация следете събитието във Facebook тук.

 

 

 

Автор:
Организаторите
Публикация:
28.07.2020 г. 12:35
Посетено:
1060
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/31507-ko-op-i-beduende-predstavyat-onlayn-izlozhba-fotografiya