Изложби

НБУ представя: Непоказвани кадри от снимачната площадка на "Осъдени души"

Изложба „Спомени" в галерия УниАрт на Нов български университет

НБУ представя: Непоказвани кадри от снимачната площадка на "Осъдени души"

 

◊ ПОКАНА

Уникални кадри от снимачния процес на филма „Осъдени души“ ще бъдат показани за първи път на 16 юли (четвъртък) в галерия УниАрт на Нов български университет. В изложбата „Спомени” ще бъдат включени фотографии, направени от проф. Людмил Христов (ръководител на департамент „Кино, реклама и шоубизнес“ в НБУ) в далечната 1974 година, когато е бил част от екипа на филма.

Към експозицията са събрани и уникални кадри от личните архиви на режисьора Въло Радев и художника Константин Джидров, до които са прикрепени интересни мисли от дневниците на двамата артисти.

„Осъдени души“ е един от емблематичните и най-награждавани филми от колекцията на Златното българско кино. До края на 1977 година филмът е гледан от 3 127 535 зрители, а през 2015 година се състезава в ТОП 10 на най-любимите български филми в „Лачените обувки на българското кино“ по БНТ.

Изложбата ще бъде открита на 16.07. 2020 в 16:30 ч. при спазване на всички предпазни мерки срещу разпространението на COVID-19.

Куратор на изложбата е ас. Мария Койчева.

Очакваме ви!

Автор:
НБУ
Публикация:
14.07.2020 г. 12:53
Етикети:
Въло РадевфилмНов български университетгалерия УниАртИзложбаНБУ
Непоказвани кадри
„Осъдени души“
„Спомени"
Посетено:
907
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/31464-nbu-predstavya-nepokazvani-kadri-ot-snimachnata-ploshtadka-na-osadeni-dushi