Изложби

Официално откриване на изложбата "Пътят до трапезата"

8 юли 2020 г., 11.00 ч., Национален етнографски музей

Официално откриване на изложбата "Пътят до трапезата"

 

◊ ПОКАНА

На 8 юли 2020 г. от 11.00 ч. ви каним на официалното откриване на новата изложба на Националния етнографски музей "Пътят до трапезата". Посветена на темата за храната и пътя й до трапезата на българина, тя представя времената, в които поговорката "Ден година храни" се свързва с усилен всекидневен труд за осигуряване на прехраната на фамилиите. Експозицията е реализирана с финансовата подкрепа на Министерство на културата и Лидл България.

Откриваме изложбата в деня на св. Прокопий, покровител и закрилник на пчелите и пчеларите, а пчеларството като поминък заема и своето важно място в експозицията, заедно с розопроизводството, земеделието, животновъдството, лова, риболова, събирачеството и други. Изложбата е интерактивна и представя живота от миналото чрез предмети, снимки, любопитни факти, скрити във „вратички", кратки видеа с 3D обработени архивни снимки, интерактивна диорама и други.

Събитието ще се проведе на откритото пространство пред служебния вход на ИЕФЕМ - БАН, ул. "Московска" 6А. Във връзка със спазването на противоепидемичните мерки, посетителите ще бъдат допускани до експозиционните зали на малки групи и с лични предпазни средства.

 

Автор:
ИЕФЕМ БАН
Публикация:
07.07.2020 г. 12:09
Посетено:
881
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/31438-ofitsialno-otkrivane-na-izlozhbata-patyat-do-trapezata