Изложби

Галерия "Възраждане" представя Григор Велев

"Животните ще оцелеят и след нас" - изложба живопис

Галерия "Възраждане" представя Григор Велев

 

◊ СЪБИТИЕТО

На 16 юни 2020 г. от 17:00 ч. до 19:00 в салона на галерия "Възраждане" ще се открие изложба живопис „Животните ще оцелеят и след нас“ на Григор Велев. Точно в 18:00 ч. в двора на галерията Краси Алексиева ще приветства публиката. След това, в продължение на три седмици, до 06 юли 2020 г. всеки, който желае може да посети и разгледа картините на Григор Велев. Авторът ще подари на един от гостите на откриването една картина, която картина ще бъде разиграна на томбола.

След месеци премълчавани изложби, галерия "Възраждане" започва отново работа с присъствието на любими автори в салона си. С жива публика, която на живо ще „пипне“ картините, ще се докосне, дори само с очи и със слово с автора.

Името на изложбата ви подсказва, че ще попаднете в едно сюрреалистично царство на животните. Да, те ще оцелеят и след нас, защото Господ е милостив към чистотата на природата. Ние – не сме. И ако продължаваме да живеем по този хищнически и осъдителен, отвсякъде, начин, не един вирус, а пълчища от тях ще обърнат живота ни от позитив в негатив.

 Краси Алексиева, 2020 г.

 

Автор:
Сим Алексиев
Публикация:
12.06.2020 г. 15:07
Етикети:
Посетено:
927
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/31314-galeriya-vazrazhdane-predstavya-grigor-velev