Изложби

Галерия КО-ОП отваря врати за посетители с изложбата „Небето е на всички“

Вълшебният свят на специалните деца и тийнейджъри

Галерия КО-ОП отваря врати за посетители с изложбата „Небето е на всички“

 

◊ ПОКАНА

От този вторник, 19 май, галерията на КО-ОП отново отваря врати за посетители. Съобразено с всички противоепидемични мерки, пространството за изкуство и събития ще работи от вторник до неделя, от 12.00 до 19.00 ч. Галерията ще почива на 23, 24 и 25 май.

"Небето е на всички" ще бъде първата гостуваща изложба в КО-ОП след отварянето. Тя може да бъде видяна до 28 май включително.

Изложбата се организира от „Работилничка за чудеса“ – пространство, в което специалисти и доброволци провеждат арт и трудотерапевтични ателиета за деца и младежи с увреждания, срещи за учене, за игри и готварски ателиета безплатно.

По време на изложбата „Небето е на всички“ ще можете да видите част от творбите на децата от последните няколко години, сред които вълнени и тъкани пана, пана от рециклирана хартия, линогравюри, акварели, апликации, восъчни картини и пано от бродерии. Освен творбите на децата ще можете да закупите и книгата „Вълнени истории“ от Йовка Христова.

"Небето е на всички" е не просто изложба, а наша мечта - дълго чакана и сърцато желана. Но най-вече това е изложба, която е ВАЖНА! Изписваме ВАЖНА с големи букви, защото тя е такава за изключително много хора - за специалните деца и младежи, за техните родители, за приятелите и учителите им, за всички специалисти, които се грижат и работят с тях ежедневно. За всички нас, които искаме да живеем в един по-добър, по-толерантен и разбиращ свят! Днес с огромно вълнение можем да извикаме силно „Небето е на всички!“ и да открехнем прозорчето към вълшебния свят на специалните деца и тийнейджъри. Елате, надникнете и се потопете в него! Изпитайте го истински, цветен, приказен и неподправен – такъв, какъвто ние го виждаме всеки ден! Свят, разкриващ безкрайните хоризонти отвъд диагнозата, отвъд дефицитите, отвъд стигмата!“, споделят организаторите на изложбата – „Работилничка за чудеса“

Изложбата „Небето е на всички“ се осъществява с незаменимата и огромна подкрепа на пространство за работа, изкуство и събития КО-ОП и HP Inc. Bulgaria.

 

Автор:
Наталия Мецова
Публикация:
20.05.2020 г. 11:35
Етикети:
изложбаГалерия КО-ОП
деца и младежи с увреждания
трудотерапевтични ателиета
„Работилничка за чудеса
Небето е на всички“
Посетено:
946
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/31221-galeriya-ko-op-otvarya-vrati-za-posetiteli-s-izlozhbata-nebeto-e-na-vsichki