Изложби

Националният военноисторически музей отваря част от експозициите си и предоставя онлайн достъп до колекциите си

18 май - Международен ден на музеите

Националният военноисторически музей отваря част от експозициите си и предоставя онлайн достъп до колекциите си

 

Националният военноисторически музей (НВИМ) започва поетапно отваряне на своите експозиции, спазвайки стриктно изискванията за недопускане разпространението на епидемията.

На 20 май (сряда) НВИМ отваря врати с достъп до външната си експозиция в стандартното работно време. В парковата среда, където на 40 декара площ са изложени над 256 образци на бойната техника, ще бъдат допускани посетители при спазване на физическа дистанция и всички противоепидемични мерки.

За всички посетители, на които досегът с историята и богатите експозиционни зали на Музея липсват, НВИМ е подготвил изненада. В деня, в който отбелязваме Международния ден на музеите – 18 май, предоставяме достъп до ново и интересно онлайн съдържание. От днес във „Виртуалния музей“ на сайта на НВИМ могат да бъдат разгледани онлайн колекциите на Музея. Те представят част от най-любопитните културни ценности от българската и чуждестранната военна история в категориите хладно и огнестрелно оръжие, снаряжение, знамена, отличия, униформи, художествени произведения и други, които ще бъдат допълвани и обогатявани. За най-малките ни приятели сме избрали да разкажем интересни факти от историята на Музея в онлайн секцията „НВИМ ЗА ДЕЦА“.

Тази седмица поетапно отварят врати и филиалите на Националния военноисторически музей. От 19 май Военноморският музей във Варна ще работи с достъп на посетителите до вътрешната и външната си експозиция с изключение на кораб-музей „Дръзки“. Парк-музей на бойната дружба – 1444 г. „Владислав Варненчик“ във Варна отваря врати на 19 май с разрешен достъп до парка и мавзолея на крал Владислав III Ягело. От 20 май Музеят на авиацията в Крумово отваря за посетители своята външна експозиция.

 

 

Автор:
НВИМ
Публикация:
18.05.2020 г. 13:16
Посетено:
1467
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/31217-natsionalniyat-voennoistoricheski-muzey-otvarya-chast-ot-ekspozitsiite-si-i-predostavya-onlayn-dostap-do-kolektsiite-si