Изложби

"Горящо цвете" – виртуална инсталация на Мат Колишоу

24 март – 06 април 2020, ONE Gallery

"Горящо цвете" – виртуална инсталация на Мат Колишоу

 

◊ ПОКАНА

ONE Gallery

представя

"Горящо цвете" – видео инсталация на Мат Колишоу

24 март – 06 април 2020

Скъпи приятели на ONE Gallery,

Въпреки създалата се ситуация с разпространението на covid-19, eкипът на Галерия ONE продължава да работи върху подкрепянето и популяризирането на българско и чуждестранно съвременно изкуство.

Радваме се да ви поканим на първата от няколко инициативи, стремящи се да дигитализират галерийната ни програма, да се свържем с нашата аудитория и да привлечем нова такава - онлайн откриване на видео инсталацията Burning Flower на Мат Колишоу. Заповядайте ТУК

Burning Flower е изключителна виртуална инсталация на орхидея, потъваща  в тъмнина. Тя едновременно се ражда и умира в повтoряемост на обгръщащите я трептящи пламъци, бавно процеждащи блестящ кървавочервен еликсир.

Съблазняване и унищожение се сливат в илюзорна представа, защото огънят изглежда  смъртоносен, но и привличащ. На преден план е викторианската чувствителност, в която базовите инстинкти лежат, точно под повърхността на приличието. Колишоу започва да създава фотографии на омайни, но опетнени цветя през 2002 г. и от тогава те са се превърнали в повтарящ се мотив в изкуството му. В творчеството на Мат Колишоу, визуално съблазняващи образи, символизират осквернена красота, или забранено удоволствие.

                                                            

Автор:
ONE Gallery
Публикация:
24.03.2020 г. 19:11
Етикети:
съвременно изкуствовидео инсталацияONE Gallery
онлайн откриванесъвременно изкуство
Мат Колишоу
Горящо цвете
Посетено:
2026
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/31058-goryashto-tsvete-virtualna-instalatsiya-na-mat-kolishou