Изложби

Община Монтана връчва по-големи награди в четвъртото издание на Биенале „Тенец”

От 21 до 29 септември 2020 г. ще се приемат творбите за участие в Националната изложба биенале “Тенец”

◊ ПОКАНА ЗА УЧАСТИЕ

Община Монтана връчва по-големи награди в четвъртото издание на Биенале „Тенец”.

От 21 до 29 септември 2020 г. ще се приемат творбите за участие в четвъртото издание на Националната изложба биенале “Тенец”. Тя е посветена на Йордан Радичков. Организира се от Община Монтана в партньорство със Съюза на българските художници (СБХ), Художествена галерия „Кирил Петров“ – Монтана, Представителството на СБХ – Монтана, Дружеството на художниците „Тенец” - Монтана.

С актуализирания статут на биеналето, приет на 27 февруари от Общинския съвет на Монтана, се увеличава стойността на наградите, връчвани от общината. Наградата на името на Йордан Радичков в размер на 2000 лв. ще бъде присъдена на произведение, свързано с творчеството на Радичков и духа на Северозапада. Четирите равностойни награди във всеки раздел - живопис, графика, скулптура и приложни изкуства, вече са по 1000 лв. На същата стойност е и наградата на СБХ. Освен това ще бъде отличен и млад автор /до 30 години/, който ще получи парична сума от 500 лв. от Сдружение „Приятели на Радичков''.

За участие в биеналето се приемат творби, създадени през последните три години. Изрично е изискването да не са участвали и награждавани в други изложби и конкурси. Авторите могат да представят до три творби от всеки раздел. 

http://www.montana.bg/

Изложбата с отличените творби ще бъде открита на 5 октомври 2020 година в художествена галерия „Кирил Петров” (раздел „Живопис”) и в експозиционна зала „Кутловица” (за раздели „Графика”, „Скулптура” и „Приложни изкуства”).

 

Автор: Община Монтана
06.04.2020 г. 14:55
Посетено: 301
Етикети: Йордан Радичков, награди, Община Монтана, Национална изложба биенале “Тенец”
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/31033-obshtina-montana-vrachva-po-golemi-nagradi-v-chetvartoto-izdanie-na-bienale-tenets