Изложби

"Без страх" - изложба на Валентина Григорова-Vanda

02-07 март 2020, Галерия "Етюд" - София

"Без страх" - изложба на Валентина Григорова-Vanda

 

◊ ПОКАНА

Галерия "Етюд" представя

"Без страх"

Изложба на Валентина Григорова-Vanda
02-07 март 2020

Откриване: 02 март, понеделник, 18:30 ч.

 

Галерия „Етюд“ представя изложба на Валентина Григорова - Vanda, в която художничката представя серия от 100 малки рисунки, озаглавена „Без страх“.

Ако човекът има смелостта да погледне страховете си, право в очите, застанал пред огледалото, а после има силата да извади всичките си демони и да ги ошамари здраво, и докато изпълнява този акт да извади и ангелите – един по един, все там от душата си да ги вади и да ги изтупва – то тогава може и да му се получи най-накрая да заспи в мир, обичащ целия си ден. А сутринта да се усмихне на една птича песен, и след това да си играе на творец.

"Представям ви „БЕЗ СТРАХ“ - Цикъл 100 малки рисунки, родени във фабрика за пушки – оригиналните, които стръвно драсках на парчета накъсано велпапе, и те оцеляха във времето. Намирам ги за силни и дръзки. Може някои от тях да звучат леко провокативно и оголено до степен непоносимост, но в случая единствената проява на смелост от моя страна е да застана зад тях, и да не налагам цензура на собствената си агония. И един експеримент, който искам да направя със тях: все така, в този на пръв поглед мрачен контекст, искам да доразвия не само начини на експониране, но и осмисляне на собствените си граници и лични догми. За мой ужас, напоследък установявам че се превърнах в огорчен циник. И това не ми харесва. Искам да намеря милост в себе си, и нея да запаля като свещ. Когато пак ми стане тъмно пред очите.
Валентина Григорова – Vanda

 

Валентина Григорова – Vanda е визуален артист, смело експериментиращ с всякакви форми и материи, в преследване на една цел – произведенията, които създава да носят цялата дълбочина и истинност, без които те не само не могат да оцелеят, но и биха били едни жалки претенции, цапащи и без друго пренаситеното от глупост пространство.

Валентина Григорова – Vanda има участия в общи изложби, четения, пиеси и концерти главно в рамките на Джобен фестивал, в Ателие Пластелин – София, и Въздухария фестивал – Сопот, като художник – перформър. Има участия в поредица благотворителни концерти, основно в Делта блус Бар, София, както и няколко самостоятелни изложби.

 

Експозицията на Валентина Григорова ще може да видите от 02 до 07 февруари 2020 в пространството на галерия "Етюд" (ул. "Цанко Церковски" 34, София).

Заповядайте!

Автор:
Галерия "Етюд"
Публикация:
26.02.2020 г. 09:29
Етикети:
рисункигалерия Етюдизложба
Без страх
Валентина Григорова-Vanda
Посетено:
1125
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/30967-bez-strah-izlozhba-na-valentina-grigorova-vanda