Изложби

Изложба "Lost & Found" – авторски бижута на съвременни български дизайнери

14 февруари - 1 март 2020, КО-ОП

Изложба "Lost & Found" – авторски бижута на съвременни български дизайнери

 

◊ ПОКАНА

На 14 февруари в КО-ОП ще се открие изложбата "Lost & Found" - авторски бижута от съвременни български дизайнери. Изследвайки живота на едно бижу, ние можем да проследим и историята на неговия собственик, принадлежността му, културата, начина на живот и светоусещането. Бижуто не е нечия принадлежност, а събеседник в живота на собственика си. А ако това бижу бъде изгубено, то се превръща в предмет с история от миналото, която се разказва в настоящето. Историята на всяко произведение съдържа своята интимност, която и ние можем да усетим от 14 февруари до 1 март в пространството за изкуство и събития КО-ОП.

Част от LOST & FOUND ще са някои от най-познатите родни дизайнери на бижута като Цветелина Алексиева, Милко Бояров, Теодор Лулчев, Николай Сърдъмов, Евгения Цанкова и брандът Артефакти. Куратор и арт директор на изложбата е Нева Балникова, която, освен това, ще представи и свои собствени произведения.

Заповядайте на официалното откриване и припознайте своята красива история в Деня на влюбените от 19:00 часа на бул. "Янко Сакъзов" 17.

Всички произведения ще могат да бъдат закупени.

За повече информация може да посетите и събитието във Фейсбук тук.

 

Автор:
Наталия Мецова
Публикация:
13.02.2020 г. 12:23
Етикети:
авторски бижутаизложбаКО-ОП
Нева Балникова
"Lost & Found
съвременни български дизайнери
Посетено:
1107
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/30902-izlozhba-lost-found-avtorski-bizhuta-na-savremenni-balgarski-dizayneri