Изложби

Галерия Okazio представя известни творци

Картините от несебърския пленер - в Русе

Галерия Okazio представя известни творци
Картина от Емил Вълев


◊ СЪБИТИЕТО

Русенската галерия Okazio е място, където ценителите на изкуството могат да се насладят на живопис от български творци. Колкото и да са различни, те са обединени от едно: свободата на духа. Провокират с техника, с мисъл, с фантазия. Нестандартни идеи, но пък магнетични и сякаш познати от друга епоха.


◊ ЗА ПЛЕНЕРА

Картините са събрани в малкото пространство на галерията. Те са част от провелия се пленер в Несебър, организиран от хотели IFA. В платната  им се преплитат елементи на сюрреализъм. Познавачите ще открият присъствието на невидими източни послания, както и елементи от съвременното европейско изкуство.


◊ УЧАСТИЦИТЕ

Имената  на авторите от пленера - Вълко Гайдаров, Деля Чаушева, Димитър Труканов, Емил Вълев, Илиан Лалев, Любен Генов и Василка Монева - са атрактивни и будят интерес. Те са утвърдени като творци и общото им участие в пленера ги е обединило със сериозна заявка пак да творят в Несебър.

Още по-трудно е да се пише за всичките. Платната им са стойностни, бележат етап от развитието на творците и наистина показват модерното съвременно изкуство. Галерията е с амбициите, че представя културен продукт, който все пак вдига летвата на ценителите. Може би е така. Оставям на всеки от вас да попътешества в света на цветовете и да си избере своята картина. Експозицията е открита за посетители до 10 декември.
Автор:
Лилия Рачева
Публикация:
22.11.2006 г. 13:04
Етикети:
Посетено:
712
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/3078-galeriya-okazio-predstavya-izvestni-tvortsi