Изложби

Русенецът Явор Мичев дебютира с изложба във витрина

Фотографията като послание

Русенецът Явор Мичев дебютира с изложба във витрина


◊ СЪБИТИЕТО

Фотографът Явор Мичев подрежда авторска изложба във витрина на Регионална библиотека “Любен Каравелов” в Русе. Участие в инициативата има и вестник “Форум”. Идеята е да се представят талантливи и непознати имена на публиката. Експозицията е отворена от 29 ноември до 14 декември във фоайето на втория етаж на библиотеката.


◊ ПОВЕЧЕ ЗА ИЗЛОЖБАТА

Какво ще види посетителят? Заобикалящият ни свят през фотообектива на Явор Мичев. Фотосите му определено са насочени към всеки, решил да открие частица красота в натовареното ни  ежедневие. Посетителят ще стане съпричастен на кратките послания, звучащи почти като хайку поезия, които тихомълком ни нашепва съвършената природа през четирите си сезона, към незабележимите мигове, които пропускаме или неволно отминаваме в делника.

Хубавото е, че фотографът е прекрачил първата стъпка - да покаже, да избере тридесет цветни снимки, които да обобщят или пък да ни загатнат за неговата вселена. Фотосите за него са емоция, живот, мечта. Те са другото му аз, което му предстои да доказва, да търси и вдъхновява с нови идеи.

Със сигурност Явор Мичев ще се справи с предизвикателствата и ще продължи да търси приказната вселена на Малкия принц около нас.
Автор:
Лилия Рачева
Публикация:
22.11.2006 г. 15:06
Етикети:
Посетено:
722
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/3077-rusenetsat-yavor-michev-debyutira-s-izlozhba-vav-vitrina