Изложби

Изложба на Даниела Стойкова в Българска академия на науките

Изложба живопис, 20 януари - 20 февруари 2020

Изложба на Даниела Стойкова в Българска академия на науките

 

◊ ПОКАНА

Даниела Стойкова с изложба живопис в Българска академия на науките. Това е седмата самостоятелна изложба на художничката след успеха на изложбата "Сезони" в БТПП, София през лятото.

Откриването на изложбата ще бъде на 20.01. от 18.00 ч. с елегантен коктейл за гостите.

Експозицията се състои от 30 маслени платна предимно пейзажи.

Даниела Стойкова е млад български художник. Родена е в град Нова Загора през 1990 г. Занимава се с изкуство от дете, задълбочавайки познанията си в областта на рисуването като студентка в АМТИИ Пловдив.

През 2017- 2018 г. участва в многобройни изложби в Италия, където получава Първа награда от конкурса Food Art – Bellinzago, и наградата “Sigillo” за значителни постижения в областта на живописта към галерия „La riseria” в Новара, Италия.

През януари 2018 г. Alson Gallery - Милано, представя нейната самостоятелна изложба на тема “The Red Journey”, която се радва на много успехи и интерес. През март 2018 г. участва в престижната изложба на Дамарс „La donna nel arte”, в Музея на изкуството и културата, Милано, представена от световноизвестния критик в областта на изкуството – Виторио Сгарби.

Даниела е член на дружеството „Арте ад Арона”, участва в изложби в градовете: Арона, Стреза, Милано, Оледжо, Оледжо Кастельо. Излага картините си още в Новара, Белиндзаго и Торино.

Изкуството на Стойкова символизира пътя на силната жена и на човешката душа като цяло, която преминава през трудности, през дъжд, сняг, мрак, студ и вятър, но винаги продължава напред винаги устремена към светлината, като никога не се отказва.

Изложбата на Даниела Стойкова може да се види от 20 януари до 20 февруари 2020 г. в БАН. Адрес „ул. 15-ти ноември“ 1.

Не пропускайте на се насладите на този празник на красотата и цветовете!

Очакваме ви!

 

Автор:
Организаторите
Публикация:
18.01.2020 г. 13:45
Посетено:
1748
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/30769-izlozhba-na-daniela-stoykova-v-balgarska-akademiya-na-naukite