Изложби

"Graffiti" - самостоятелна изложба на Давид Йоан

20 януари - 14 февруари 2020, ONE Gallery

"Graffiti" - самостоятелна изложба на Давид Йоан

 

◊ ИЗЛОЖБАТА

ONE Gallery
представя

Graffiti

Самостоятелна изложба на Давид Йоан

20.01.2020 - 14.02.2020

Официално откриване: 20 януари, понеделник, 19.00 часа
ONE Gallery, ул. "Иван Вазов" 14, София (ъгъла на ул. "6-ти септември")

 

Изложбата на Давид Йоан е поглед към градското съвременно изкуство. Освен, че това е неговата първа самостоятелна изложба, тя е своеобразен акт на изграждане на мостове. Свикнали сме да разчитаме графитите като вид улично изкуство или изкуството във външната среда. Изграждането на мостове между корените на уличното изкуство и реалността на съвременното градско съвременно изкуство е необходимост за нас. И така, ние сме включили това направление в нашата програма, в която ще се запознаете с основните дестинации и места на международната улична арт сцена.

Първата ни спирка е изложбата на Давид Йоан, където креативността е толкова гореща, колкото и темите, които го  занимават. Невъзможен диалог? Може би не.

Градското изкуство под влияние на отвличанията в публичното пространство до студийните творения, препратките и заобикалянията на антични и класически произведения изобилстват. Ами ако градското изкуство може да помири древните и модерните? За да се докоснем до този сложен въпрос, нека говорим с основните играчи в тази игра. Давид Йоан е един от тях. От 16 г., той участва в акции със свои съмишленици в градската среда. Винаги с маска и  често преследван от полицията. Изкуството е нелегално, но толкова страстно завладяващо младия творец, че е почти невъзможно нещо да го спре да твори.

Десислава Зафирова

 

Автор:
ONE Gallery
Публикация:
15.01.2020 г. 15:20
Етикети:
ONE Galleryизложба
градско съвременно изкуство
Graffiti
Давид Йоан
Посетено:
1030
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/30757-graffiti-samostoyatelna-izlozhba-na-david-yoan