Изложби

„Животът на другите" - фотографска изложба на Божидар Барлакоски

Откриване на 18 декември в КИЦ на Република Северна Македония в София

„Животът на другите" - фотографска изложба на Божидар Барлакоски

 

◊ ПОКАНА

На 18 декември 2019 година в Културно-информационния център на Република Северна Македония в София ще бъде открита фотоизложбата на Божидар Барлакоски „Животът на другите". На неговата първа самостоятелна изложба в столицата на България ще бъдат изложени около 24 фотографски произведения. За изложбата авторът e подготвил и каталог, който ще представи на откриването. Събитието е част от Годишната програма на КИЦ на РСМ в София и е подкрепено от македонското Министерство на културата.

Изложбата е съставена от „фотографии на хора и животът на хората. Животът на онези „другите", които може би ще намерите в социалните мрежи, но не ги виждате е ежедневието. Животът, който остава скрит под обвивката на ежедневната „нормалност". Занаяти, които изчезват със всеки следващ удар на ковача, стари приятелства, които продължават повече и от любовта, усмивка в усамотение, разтеглена от спомен за една младост, тъгуването и последния поздрав с близък, цената на живота в окървавените ръце...

Някои ще останат шокирани, някои ще бъдат разгневени, някои ще осъдят за бруталност..., но това сме ние. Това е животът на „другите" около нас. Скрити в провинциите. Незабелязани от модерността. Онези, от които произлизаме и от където произлизаме. Онези, които също като нас живеят, по-далеч от новата, виртуална реалност, по-далеч от новините по ТВ, много по-далеч от илюзиите, онези, без които ще преживеем, но няма да сме цели."

 

◊ ЗА АВТОРА

Божидар Барлакоски е роден през 1984 година в Прилеп, Северна Македония. Има 7-годишна активна фотографска дейност и член е на клуба Фото-кино „Прилеп". Носител е на повече от двадесет и пет международни награди за фотография, между които и бронзов медал за фотожурнализъм от Toronto Camera Club, PSA сребърен медал за фотография в Кипър, сребърен медал за фотография в Украйна, златен медал за колекция на фотографии на Дни на македонската фотография 2014 година, както и многобройни грамоти и дипломи. Фотография от Барлакоски е публикувана на уеб-страницата на National Geographic като избор за деня. Два пъти е участвал като член на  жури-комисия на международни конкурси за фотография. До сега има реализирани две самостоятелни изложби - в Кичево и Скопие.

 

Автор:
КИЦ на Република Северна Македония в София
Публикация:
18.12.2019 г. 13:36
Етикети:
Посетено:
1039
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/30685-zhivotat-na-drugite-fotografska-izlozhba-na-bozhidar-barlakoski