Изложби

Изложба "Град градина" на Ателие "Приказен свят" с ръководител Татяна Антонова

Откриване на 15 декември от 11.00 ч. в Център за образование, наука и култура Projectlab - София

Изложба "Град градина" на Ателие "Приказен свят" с ръководител Татяна Антонова

 

◊ ПОКАНА

Изложба "Град градина" на Ателие "Приказен свят" с ръководител Татяна Антонова

В съвременния свят, където в повечето случаи всичко, което ни заобикаля в градската среда е вече бетон, стъкло и алуминий, трябва да остане място и за най-жизнено важното за всички нас – цветя, дървета и трева. С тази идеята и вдъхновени от инициативата на European Landscape Contractors Association ( E.L.C.A ): "2020 – Европейска година на по-зелените градове“, а също и във връзка с обявената от ООН 2020-та за година на здравето на растенията, възпитаниците на Ателие "Приказен свят" на възраст 4-14 год. работиха по темата "Град градина“.

Водени от своята фантазия и желание да създадат по свой образец града, квартала и дома, в който искат да живеят, с помощта на различни средства и и експериментални техники, в завършените вече творби се вижда стремежът на малките художници да направят околната среда, в която се очаква да живеят и отглеждат на свой ред собствените си деца, по-красива, жизнена и обогатена с много и разнообразни по вид и форма, представители на флората. Крайният резултат е повече от впечатляващ. С тази надежда, мечтаното от всички нас "зелено" бъдеще за нашата планета, може и да се случи, въпрос на време, но и на възпитание в тази посока, което дължим на нашите деца.

В тази експозиция на деца от Ателие "Приказен свят“, под ръководството на Татяна Антонова, са включени 65 рисунки, изпълнени в различни техники: маслен пастел, акрилни бои, туш и перо, смесена техника.

При откриването на изложбата ще бъдат връчени и получените до момента награди от конкурси в Беларус, Румъния, САЩ, Словакия, Сърбия, Турция, Франция, Чехия, Япония и България.

Откриване – 15 декември 2019 г., 11.00 ч. в Център за образование, наука и култура Projectlab – бул. "Княгиня Мария Луиза" № 58 , етаж 2, зала "Европа".

Заповядайте на среща с мечтите и надеждите на нашето утре!

Автор:
Калина Петкова
Публикация:
13.12.2019 г. 12:00
Етикети:
Татяна АнтоноваАтелие "Приказен свят"Изкуство
рисунки на деца
Изложба "Град градина"
Посетено:
1592
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/30661-izlozhba-grad-gradina-na-atelie-prikazen-svyat-s-rakovoditel-tatyana-antonova