Изложби

"Право на АЗ" - концептуална изложба на актрисата Диа Мантова

15 ноември – 10 декември 2019, Дом на киното

"Право на АЗ" - концептуална изложба на актрисата Диа Мантова

 

◊ ИЗЛОЖБАТА

"Право на АЗ"

Концептуална изложба на актрисата Диа Мантова

Откриване: 15 ноември, петък, 19 часа, Дом на киното


„ПРАВО на АЗ” е първата самостоятелна изложба на актрисата Диа Мантова, която може да бъде разгледана от 15 ноември до 10 декември във фоайе на Дом на киното, София.

Темата на изложбата е вдъхновена от начина, по който авторката възприема живота в България и носи силно осезаем социален характер, като представя творбите си с иронично намигване и откровено  хумор, но не и с критика.

Изложбата повдига въпроса за това как възприемаме живота у нас, какво се случва в ежедневието и трябва ли обезателно да бъдем въоръжени с чувство за хумор, за да храносмиламе действителността по-лесно. Авторката прави опит за изследване на отношенията между индивида и пространството, където той живее, за какво му се налага да мечтае и как да понесе с необходимата лекота ежедневния банален поток.

Сред десетте авторски произведения на Диа Мантова ще видим многоизмерна практика, като фотографии, живопис – масло и акрил, реди-мейд арт. Интересен е подходът към озаглавяване на отделните творби, сред които ще видим „ Празник”, „Българска работа 1 и 2”, „Любов”, „След ремонта”, „Виза към оня свят”, „Стоик“ и други.

Диа Мантова е родена през 1985 година в град София. Актриса по професия, тя изследва с любопитство различни начини за изразяване, границите, в които свършва света на артиста и въображаемото и там, където започва битието. Освен с опит в сферата на изпълнителските и изобразителните изкуства, тя е популярна и с разностранните си занимания и интереси, свързани с наука, философия и спорт. Отскоро води школа по актьорско майсторство.

*

Изложбата се реализира с любезното съдействие на  на Дом на киното и Винарна Типченица.

Автор:
Организаторите
Публикация:
13.11.2019 г. 12:23
Етикети:
изложбаДом на киното
концептуална изложба
Право на АЗ
Диа Мантова
Посетено:
1238
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/30454-pravo-na-az-kontseptualna-izlozhba-na-aktrisata-dia-mantova