Изложби

"Orientamento" - изложба на Джино Галанте

Изложба на портрети в Галерия Гешов

"Orientamento" - изложба на Джино Галанте

 

◊ ИЗЛОЖБАТА

Италианският художник Джино Галанте представя в своята изложба "Orientamento" портрети на жени от различни етноси, култури, социални слоеве.

Портретът в рисунките на Джино Галанте е медия. Той убедително ни въвлича в различни истории, отключва спомени и идентификации. Жените са вперили очи в нас, гледат ни през разноцветните си ириси и ни привличат в своите светове.

Портретите не са обременени от стигмата на сексисткото отношение към жената. Тя е твърде различна, каквато е, не е стилизирано „разкрасена“, каквито са сецесионните „жени на Алфонс Муха“, към чиято пластичност може да се открият препратки. Жените са в състояние на някаква рефлексия, на някакъв социален контекст, очите им ни водят през различни емоции и състояния.

Работите са в акварелната техника и показват умението на художника да работи специфично с линията, да „играе“ през пропорциите и цветописа, да цитира през мейнстрийма на жанра своята гледна точка към съживяващата сила на психологическия контакт и да деконструира различието между култури, етноси и идентичности.

Откриването на изложбата "Orientamento" ще бъде на 12 ноември от 18.30 ч. в Галерия Гешов.

Автор:
Галерия Гешов
Публикация:
11.11.2019 г. 11:13
Етикети:
Посетено:
1057
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/30443-orientamento-izlozhba-na-dzhino-galante