Изложби

"Отделени" - изложба на Васил Абаджиев

5 ноември – 8 декември 2019, Софийска градска художествена галерия

"Отделени" - изложба на Васил Абаджиев

 

◊ ИЗЛОЖБАТА

Софийска градска художествена галерия

представя

Васил Абаджиев

Отделени

фото и видео инсталация

5 ноември – 8 декември 2019

Откриване: 5 ноември, вторник, 18:00 часа

 

В съвременния индустриален свят, където социалните контакти стават все по-повърхностни, а технологиите заменят общуването, човекът потъва във вакуума на своята отделеност.

Изложбата „Отделени“ със средствата на фотографията изследва проблемите на отчуждението и самотата в модерното общество. Композиции, в които персонажите са обгърнати от тъмнина и безпокойство; портрети, в които лицата се разслояват на собствените си проекции – авторът Васил Абаджиев изгражда своите образи, използвайки драматизма на черно-бялото противопоставяне, за да внуши идеята за изолация, безпомощност и страх от бъдещето.

Върху този фон от тревожност и самота се откроява и посланието на изложбата за нуждата от повече близост и съпричастност в съвременния свят.

Експозицията включва 30 широкоформатни монохромни фотографии и две видео инсталации.

 

◊ ЗА АВТОРА

Васил Абаджиев е роден през 1966 в Сливен. Завършил е магистърска специалност Живопис в Национална художествена академия.

Има няколко самостоятелни изложби в България и множество участия в кoлективни изложби в България, Германия, Румъния и др.

Занимава се със сценография и костюмография в театъра. Реализирал е над 30 сценографски проекта в България, Германия, Русия и САЩ.

 

Автор:
СГХГ
Публикация:
04.11.2019 г. 12:40
Посетено:
1003
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/30401-otdeleni-izlozhba-na-vasil-abadzhiev