Изложби

"Някъде тук, някъде там" - изложба на Биляна Бъчварова

Галерия "Етюд", 12-23 ноември 2019

"Някъде тук, някъде там" - изложба на Биляна Бъчварова

 

◊ ПОКАНА

Галерия "Етюд" представя

"Някъде тук, някъде там"

Изложба живопис и рисунки на Биляна Бъчварова

12-23 ноември 2019

Откриване: 12 ноември, вторник, 18:30 ч.

 

"Някъде тук, някъде там" е изложба за:
Видяното и въображаемото
Преживяното и забравеното
Нещо отминало, но съществуващо
За близки и далечни пространства

Ще се срещнем с творби, където естествено формираните от времето фрагменти и образи от забравени времена са повод за творческа интерпретация. Разнообразните изразни средства съживяват обектите като постигат необвързаност с мястото, а детайлът, като че ли действа по-лично от цялото. Отваря се врата към асоциации и покана за разходка, започваща и завършваща със загадка.

Каменни структури, изграждащи образи на светилища, човешки построения съчетани с артефакти, сенки и отражения – това са изображенията, които изпълват повърхността. Символът на кръга и стъпалата присъстват в почти всички творби. Търсенията на авторката са насочени към пресъздаване на движението, посоките, кръговрата във вселената. Опит за баланс, между материално и нематериално.

Галерия „Етюд“ представя изложба на живописни картини и рисунки на Биляна Бъчварова, създадени през последните две години. Те са обособени в няколко цикъла: „Посоки“, „Пластове“, „Лунно затъмнение“, „Към хоризонта“ и др., които взаимно се допълват. Картините са изградени върху различна основа и рисунката е най-активна като изразно средство в съчетание с текстурата на колажирани елементи.

Биляна Бъчварова е завършила Великотърновския Университет „Св. св. Кирил и Методий“, специалност „Графика“. Член е на СБХ, секция „Графика“. Има множество самостоятелни изложби в страната и чужбина (Австрия, Унгария, Словакия, Холандия). От 2003 до сега активно участва в национални и международни пленери и симпозиуми в България, Унгария, Словакия, Косово, Кипър, Турция, Франция, Румъния.

Изложбата "Някъде тук, някъде там" може да бъде разгледана до 23 ноември 2019 в пространството на галерия "Етюд" (ул. "Цанко Церковски" 34, София).

 

Автор:
Галерия "Етюд"
Публикация:
03.11.2019 г. 14:06
Етикети:
рисункиживописгалерия Етюдизложба
Някъде тук някъде там
Биляна Бъчварова
Посетено:
720
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/30397-nyakade-tuk-nyakade-tam-izlozhba-na-bilyana-bachvarova