Изложби

Сценографска изложба „Отворени пространства“

Проекти от процеса и създаването на спектакли на Шекспирова театрална школа „Петровден“

Сценографска изложба „Отворени пространства“

 

◊ СЪБИТИЕТО

На 1 ноември 2019 (петък) от 18:00 ч. в Арт Галерия Пловдивски културен институт (ул. Иван Перпелиев № 5) ще бъде открита Сценографска изложба „Отворени пространства“.

Изложбата включва проекти от процеса и създаването на спектаклите „Венецианският търговец“ 2018 г. с режисьор Калин Ангелов „Сън в лятна нощ“ 2019 г. с режисьор Тери Фендър в с. Паталеница под културната марка на Шекспирова театрална школа „Петровден“.

Екипът от автори на изложбата е сформиран на база на проекта „Отворени пространства“ по програма Читалища, част от събитията на Пловдив – Европейска столица на културата 2019.

Инициатор на изложбата е Инна Церовска - директор на Младежки дом – Пазарджик, а също така и мениджър на Шекспирова театрална школа „Петровден“ в Паталеница. Занимава се с множество инициативи, свързани с децата, младежите и всички онези, които имат отношение към културата. Завършила е филология, но винаги се е занимавала със сценични изкуства.

Школата "Петровден" е единствена по рода си в България. 20-годишната ѝ дейност се следи с голям интерес както от зрители, така и от професионалисти. От две години летните театрални инициативи показват на зрителите и по едно гостуващо представление.

Екип:

Мениджър: Инна Церовска
Теодора Лазарова – сценограф
Илина Грозева – асистент-сценограф
Моника Василска
Ани Зомбори
Ангел Савов
Павлина-Калина Церовска
Александър Будуров

 

Автор:
Инна Церовска
Публикация:
31.10.2019 г. 13:29
Посетено:
861
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/30389-stsenografska-izlozhba-otvoreni-prostranstva