Изложби

"Обекти в пространството 2019" - изложба на Станислав Вардев

31 октомври – 19 ноември 2019, Галерия „Париж“

"Обекти в пространството 2019" - изложба на Станислав Вардев

 

◊ ИЗЛОЖБАТА

Галерия „Париж“

представя

Станислав Вардев

„Обекти в пространството 2019“

изложба живопис

31.10. – 19.11.2019

 

На 31 октомври 2019 г., за първи път в пространството на галерия „Париж“, ще се открие самостоятелната изложба на бургаския художник Станислав Вардев. „Обекти в пространството 2019“ включва четиринадесет маслени платна изпълнени изцяло в духа на сюрреализма.

Картините на Вардев винаги съдържат в себе си едно намигващо послание, което е поднесено с елегантен хумор или лека закачка. Под привидната лекота обаче се крият други пластове, които засягат едни от най-сериозните теми в човешкия живот, като свободата, изкуството, самотата, любовта и разбира се философската категория „време“. Затова и често ще се срещнем с часовници – пясъчни или със стрелки, за да ни се напомни по много фин начин, че всъщност времето изтича, неусетно изчезва и ние също бавно се разтваряме заедно с него. Наред с времето, авторът обича да ни потапя в различни пътешествия – през морето с някой странен кораб и летяща риба или чрез книгите, които ни отвеждат дълбоко в гората, а може би и чрез музиката, която невидимо се разнася от нечия цигулка.

Цветовете са ярки, наситени и контрастни, техниката е фина, а детайлът е изпипан. Няма претрупаност, сюжетите са изчистени, а обектите са малко, но пък запомнящи се. Метафоричност, загадка и множество тълкувания – така може да се опише най–общо изложбата на Станислав Вардев - „Обекти в пространството 2019“.

Експозицията може да се разгледа на живо, както и онлайн в сайта на галерията. www.gallery-paris.com

Автор:
Надя Павлова
Публикация:
30.10.2019 г. 12:34
Етикети:
Посетено:
906
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/30383-obekti-v-prostranstvoto-2019-izlozhba-na-stanislav-vardev