Изложби

Изложба "Другото тяло" в Галерия Гешов

Обща изложба на Велислава Гечева, Десислава Костадинова, Деян Янев, Добромир Иван, J. PANK, Слав Недев, Стефан Петрунов

Изложба "Другото тяло" в Галерия Гешов

 

◊ ИЗЛОЖБАТА

Галерия Гешов
представя

"Другото тяло" / Other Body

18 октомври - 10 ноември 2019 г.

Изложбата е концептуално ориентирана към другото тяло или другостта на тялото. Темата за тялото все повече разширява присъствието си, заради свръхкомуникацията в съвременния свят. Парадоксално видимостта през дисплея става все по-лесна, бърза и предпочитана пред пряката комуникация „очи в очи“, живото присъствие. Това оттегляне от общуването през близкия обем, ритъм, топлина, а защо не и аура на телата, едновременно прави възприятието стерилно, но и ни предпазва от често агресивното навлизане в личните ни метателесни граници в публичните пространства.

Вторият парадокс, който на пръв поглед е контрапункт на първия е, че другите ни гледат и виждат през своите тела и тази комуникация ни пречи да стигаме един до друг. Публичното, тялото е нашият идентификатор сред другите, но и другото, което ни провокира да бъдем двойствени, тялото е другото ни, другото тяло, през което общуваме, но и се оказваме в състояние на колизии. И двете възможности са лишени от смисъл и перспектива, видима само в единството между тялото и неговата същност, сърцевина.
Тялото има своите биохимии, своя биоритъм. Това биотяло е стълбата, по която животът се качва и слиза. Може би единствено в творчеството сближаваме тялото и Аза. В екстатичността и разтварянето се разширяват границите на Аза, а защо не и на неговото тяло. В „Другото тяло“ ще видим работи на различни поколения художници, което обединява различен опит, концепции и обсесии.

От 18 октомври до 10 ноември 2019 г. изложбата „Другото тяло“ обединява работи на художниците: Велислава Гечева, Десислава Костадинова, Деян Янев, Добромир Иван, Йордан Панков, Слав Недев и Стефан Петрунов.

Откриването е на 18 октомври от 18 ч.

Ще ни е приятно да сме заедно!

Автор: Галерия Гешов
16.10.2019 г. 13:03
Посетено: 910
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/30297-izlozhba-drugoto-tyalo-v-galeriya-geshov