Изложби

Изложба „Приключенията на златната рокля: Бесарабия“

14-22 октомври 2019, Галерия Credo Bonum

Изложба „Приключенията на златната рокля: Бесарабия“

 

◊ ПОКАНА

Галерия Credo Bonum
представя

„Приключенията на златната рокля: Бесарабия“

Проект на Елисавета Белобрадова и Методий Иванов

Откриване: 14 октомври, понеделник, 18.30 ч.

Изложбата продължава до 22 октомври 2019

Галерия Credo Bonum, ул. „Славянска“ 2, София
Вход от ул. „Бенковски“
Работно време: всеки ден от 11:00 до 19:00 ч.

 

Знаете ли какво е Бесарабия? Къде се намира? Чували ли сте за необятната красота на това място? А какви хора живеят там? В изложбата „Приключенията на златната рокля“ ще видите част от тази магия, която ни накара да пропътуваме 3 000 км, за да се срещнем очи в очи с може би най-истинската и най-хубава България – тази, която бесарабските българи таят в сърцата си.

Елисавета Белобрадова – блогър, писател, съосновател на най-популярния и смешен сайт за родители „Майко мила“; автор на концепцията „Golden Dress Adventures“ и на книгата „Среща с Бесарабия“, в която е разказано цялото пътешествие:

„За мен би било чест и радост, ако чрез изложбата съм успяла да изразя подобаващо отношението си към темата и да привлека вниманието към самата Бесарабия, която не е фон, а основен елемент от цялостното послание на фотографиите. Навсякъде бях приемана като изключително специален гост, затова и се постарах да отдам заслужения респект към тази земя на смайваща красота, превърната за два века от безлюдна пустош в безкрайни златни полета от хилядите българи, заселили се тук.“

Методий Иванов – създател на бранда за градска мода „Brave creation”, който подпомага талантливи български артисти, като представя техни произведения върху текстил и хартия; фотограф на концепцията „golden dress adventures“:

„Темата за бесарабските българи е много интересна – за тях всички са чували, но практически са почти непознати у нас. Искахме да привлечем вниманието към тяхната родина, живот и история по естетичен и атрактивен начин, за да може повече хора да се научат за тях и да ги припознаят като свои. Посредством идеята за „Приключенията на златната рокля“ – един символ на красивото и желаното, целим да изведем на преден план неподозираната красота на Бесарабия, както и на нейното най-съкровено богатство – силата на българския дух, оцелял през перипетиите на два трудни и кървави века в името на свободата. Самите локации предполагат по-нестандартен поглед и представяне, и доколкото нашата фантазия и възможности позволяват, сме се стремили да смесим изтънченост, благоговение и нотки добронамерен хумор в една серия от ненадейни кадри.“

Автор:
Галерия Credo Bonum
Публикация:
12.10.2019 г. 16:45
Етикети:
Елисавета БелобрадоваизложбаГалерия Credo Bonum
Методий Иванов
Приключенията на златната рокля: Бесарабия
Посетено:
929
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/30278-izlozhba-priklyucheniyata-na-zlatnata-roklya-besarabiya