Изложби

"Мечти и спомени" - изложба на Иван Стратиев

17 септември – 08 октомври 2019, Галерия "Париж"

"Мечти и спомени" - изложба на Иван Стратиев

 

◊ ИЗЛОЖБАТА

Галерия "Париж"

представя

Иван Стратиев

"Мечти и спомени"

изложба живопис

17 септември – 08 октомври 2019

 

На 17 септември от 18.30 ч. галерия „Париж“ ще представи за втори път в своето пространство известния и утвърден художник Иван Стратиев. Изложбата е под надслов „Мечти и спомени“ и ще включва творби, вдъхновени от неговите многобройни пътешествия през тази година в Испания, Италия и Гърция.

Различни пейзажи, запечатали се в съзнанието на автора са претворени чрез неповторимия му стил в интересни и завладяващи картини. Красиви брегове, стари катедрали, типични каменни сгради от малките градчета по Средиземноморието са само част от живописната приказка, която разказва авторът. Морските пасторални идилии са допълнени и от нещо, което сякаш дава вкус на южната топла Европа, а именно – наровете. Зрителите ще усетят всичко това чрез невероятните натюрморти, които включват освен ярките червени и разпукани нарове, но и натежало от едрите си зърна грозде, сладки ябълки или малки красиви тикви, до черупки от раци и миди. Съвсем леко се усеща и наближаващата есен, но тя е топла, слънчева и изобилна на плодове.

И така, едни мечти за пътешествия са се превърнали в реалност, а после са се запечатали в уникални и неповторими спомени.

Картините на Иван Стратиев са както винаги майсторски изпипани, с прецизна техника и невероятно съчетани цветове. В много от тях се усеща импресионизма, в други е чистия реализъм, а в трети е любимият на автора сюрреализъм. Освен маслените картини, присъстват и два акварела, което е само още едно доказателство за лекотата, с която борави художникът с различните техники и стилове.

 

С тази изложба галерия „Париж“ открива своя есенно-зимен сезон, който ще включва множество интересни изложби, както и представянето на нови автори, които със сигурност ще изненадат приятно публиката.

Изложбата ще продължи до 8 октомври, като може да бъде разгледана и онлайн в сайта на галерията. www.gallery-paris.com   

                                                     

Автор: Надя Павлова
15.09.2019 г. 13:45
Посетено: 829
Етикети: Иван Стратиев, живопис, изложба, галерия Париж, "Мечти и спомени"
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/30142-mechti-i-spomeni-izlozhba-na-ivan-stratiev