Изложби

"10 weapons drawings" - изложба на Деян Янев в Галерия Гешов

Част от програмата на КвАРТал Фестивал 2019

"10 weapons drawings" - изложба на Деян Янев в Галерия Гешов

 

◊ СЪБИТИЕТО

Галерия Гешов
представя

10 weapons drawings

Изложба на Деян Янев

Откриване на 13 септември, петък, от 18.30 ч.

Изложбата "10 weapons drawings" е от графики и е отново едно предизвикателство в стила на Деян Янев да атакува въображението ни. На пръв поглед виждаме, че има доминираща форма и това е оръжието, в различните му превъплъщения. Огнестрелното оръжие и неговата фалическа символика са ключови за концептуалните рамки на изложбата. Оръжието е фигурата, на която разчита композицията на работите. В неговите фигуративни граници се съдържат различни сюрреалистични образи, конструиращи сюжетите на творбите. Оръжието носи смисъла на силата и потенцията да се изстреля смисъла, да стане ясно, че властта на посланието носи дълго натрупвана и радикализираща енергия. Негативните конотации на този образ се стопяват под напора на търсещата своите изяви творческа потенция да натрупва детайли с богата символика и респективно възможни рецепции.

В тази огнедишаща фигуративност ще открием, че в това, което априори възприемаме като деструктивно и унищожително се наслагват изтласканите образи на сътворителното начало, на неговия нагон и агон. Ще видим естетизирани и деестетизирани женски тела, кой знае защо доминират телесната долница и устните в някакъв оргаистичен контекст.

При всички случаи, Деян ни предлага своя визуален проект за отприщването на същинското и освобождаването от маските, привидностите и наложените означения.
10 WEAPONS DRAWINGS e „разкриването“ на богатството на несъзнаваното като език и визия за споделяне и омиротворяване на обединяващата ни тревожност.

Всички творби ще бъдат отпечатани в книга и ще могат да бъдат притежавани със специален автограф от автора.

Изложбата е едно от събитията в рамките на #kvARTalFestival

Автор:
Галерия Гешов
Публикация:
10.09.2019 г. 16:45
Етикети:
Деян Яневграфикаизложбагалерия ГешовGeshov Gallery
КвАРТал Фестивал 2019
10 weapons drawings
Посетено:
836
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/30130-10-weapons-drawings-izlozhba-na-deyan-yanev-v-galeriya-geshov