Изложби

Изложба „Път на младите II“ - живопис, фотография, скулптура

4 септември - 11 октомври 2019, Културен център "Бялата къща" - Пловдив

Изложба „Път на младите II“ - живопис, фотография, скулптура

 

◊ ИЗЛОЖБАТА

Културен център "Бялата къща"

представя

„Път на младите – II“

4 септември - 11 октомври 2019

Откриване: 4 септември 2019, 18.30 часа,
Културен център "Бялата къща" - Пловдив, ул. "Пълдин" 12 (Стария град)

Авторите от предстоящата септемврийска изложба „Път на младите – II“ са буквално от цялата страна – Казанлък, Русе, Лом, Пловдив, Смолян. В залите на Културен център „Бялата къща“ са подредени творбите на живописците Ивайло Минков, Кристина Василева, Славена Николова и Християна Спасова, фотографа Александър Карамфилов и скулптора Георги Узунов. На 4 септември от 18.30 е откриването, когато ще можете да се срещнете с тях и творбите им.

 

◊ АВТОРИТЕ

Александър Карамфилов работи като репортажен фотограф, но природата винаги го е привличала, както твърди той. Ето защо се опитва да я експонира или да я загатне в творбите си, да покаже симбиозата между нея и хората и  красотата й - както в класическа, така и в разчупена форма.

Георги Узунов е възпитаник на НХА - София и има участия в много изложби в България и извън страната. В „Бялата къща" представя скулптури, в които се опитва да изрази триизмерно в абстрактни форми философските си разсъждения или пък да улови чувствата в синтезираните фигуративни пластики.

Християна Спасова е завършила специалност „Живопис“ във ВТУ. Акцент в нейната живопис е черният цвят, с който успява да постигне една особена и пестелива експресивност. Повече от година вниманието й е привлечено от природата и животните. Без да се интересува от подробностите, авторката улавя движението, което казва всичко.

Славена Николова завършва специалност „Живопис“, магистърска степен в класа на проф. Н. Майсторов. Предпочита да работи с акварел. Рисува предимно пейзажи, фигурални композиции, портрети. Темата на творбите й в тази изложба е морето. Авторката споделя, че всяка година лятото и морето я пленяват с нова сила и тя им посвещава цикъл работи. Този път те са от слънчева Гърция.

Ивайло Минков завършва НХА - София, специалност „Рекламен дизайн". Живее и работи в Пловдив, където има много изяви в различни изложби. Авторът търси красотата не само в природата, намира я и в градския пейзаж. Разпознаваем е с яркия колорит на живописните си платна и напластяване на боите....

Кристина Василева е учила мултимедиен дизайн и комуникации в Дания, а по-късно завършва бакалавърска степен по живопис във Великотърновски университет „Св. св. Кирил и Методий“ с отличен успех. Работи в областта на живописта, илюстрацията, рисунката. Платната на младата авторка в тази изложба се отличават с динамичен колорит, който е обусловен от образа на жената – романтичен, цветен, смирен, готически...

 

Автор:
Десислава Самуилова, Културен център "Бялата къща"
Публикация:
04.09.2019 г. 12:44
Посетено:
1258
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/30108-izlozhba-pat-na-mladite-ii-zhivopis-fotografiya-skulptura