Изложби

"Моменти” - изложба на Моника Тошева в Художествена галерия – Русе

Изложба живопис, 16-31 юли 2019 г.

"Моменти” - изложба на Моника Тошева в Художествена галерия – Русе

 

◊ ИЗЛОЖБАТА

Художествена галерия – Русе
представя

"Моменти”

Моника Тошева

16-31 юли 2019 г.

Откриване: 16 юли (вторник), 18:30 ч.
Художествена галерия – Русе

Експозицията ще бъде представена от русенския художник Николай Караджов, който е близък по стил и светоусещане на Моника Тошева.

Като цяло моята живопис е съвременна и това, което обхващам като теми, винаги са изживяни случки от моя живот, които пречупвам по един начин, чрез който искам да докосна публиката.” - Моника Тошева, интервю за Радио Шумен, 15.07.2019.

След изложбата „Характери” в столичната галерия „Контрасти”, в един и същи месец (юли), талантливата млада художничка представя в крайдунавския град изложба „Моменти”. В нейния нов проект са включени творби от успешните самостоятелни изложби „МОТО”; „TARGET” и „ФИ(т)НЕС”. Акцент в изложбата са серия от нови платна, които предлагат една алтернатива за този свят. Творческото кредо на Моника Тошева е да провокира публиката да усети цветността и чувството, което тя е изпитала.

Моника Тошева е завършила Националното училище за изящни изкуства „Илия Петров” в София със специалност живопис. Продължава образованието си  в Национална художествена академия София. През последните години тя участва в множество общи изложби и представя самостоятелни експозиции. Пише дисертация на тема, свързана с попарт изкуството и масовата култура.

Автор:
Никола Бенин
Публикация:
15.07.2019 г. 19:48
Етикети:
Посетено:
877
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/30004-momenti-izlozhba-na-monika-tosheva-v-hudozhestvena-galeriya-ruse