Изложби

"Summertime 2019" - сборна изложба в галерия "Париж"

10 юли – 15 септември 2019

"Summertime 2019" - сборна изложба в галерия "Париж"

 

◊ ПОКАНА

Галерия „Париж“

представя

Summertime 2019

обща експозиция

(живопис, графика, керамика)

10 юли – 15 септември 2019

(*Официален вернисаж не се предвижда)

 

От 10 юли 2019 г. в галерия „Париж“ ще може да се разгледа SUMMERTIME 2019 – традиционната лятна изложба, която включва най–новите произведения на художниците на галерията. Наситеният и богат колорит в повечето творби допълнително допринася за лятното настроение на експозицията.

Прекрасни натюрморти, сюрреалистични ангели и романтични пейзажи са само част от невероятното многообразие в изложбата.

Тази година галерия „Париж“ подава ръка на още нови имена, които представя за пръв път в „Summertime 2019”. Това са Зарко и Светлана от Сърбия, Наташа от Словения и Георги Маринов от София. Светлана и Наташа работят в областта на наивизма, Зарко е прекрасен живописец, майстор на реалистични и сюрреалистични натюрморти, а Георги Маринов е млад, модерен и заинтригуващ с изкуството си художник.

Акцент в изложбата е и колекцията от керамични скулптури на Изабел Немечек, както и двата акварела на именития и наскоро напуснал ни творец Васил Попов (1958–2018).

Останалите художници са добре познати сред почитателите на съвременното изкуство:  Бойко Колев, Марина и Димитър Богданови, Юлия Станкова, Иван Стратиев, Искрен Семков, Росен Рашев-Рошпака, Димитър Вецин, Петър Димов, Димитър Каратонев, Петко Антонов, Руслан Котев, Петър Бояджиев и Даниела Зекина, както и чуждестранните автори - Ролана от Литва и Гуидо Ведовато от Италия.

С тази красива, интересна и вълнуваща сетивата изложба, галерия „Париж“ пожелава на всички свои почитатели много слънчево лято, което да бъде изпълнено с красиви емоции и приятна лекота!

*

Изложбата може да бъде разгледана на живо в галерията, както и онлайн в сайта www.gallery-paris.com.

 

 

Автор:
Надя Павлова
Публикация:
10.07.2019 г. 14:02
Посетено:
1460
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/29992-summertime-2019-sborna-izlozhba-v-galeriya-parizh