Изложби

"Сезони" - изложба на Даниела Стойкова

4 юли - 4 август 2019, Българска търговско-промишлена палата

"Сезони" - изложба на Даниела Стойкова

 

◊ ИЗЛОЖБАТА

„Сезони“

Даниела Стойкова

живопис

4 юли - 4 август 2019

Българска търговско-промишлена палата

 

Младата и амбициозна художничка Даниела Стойкова този път подрежда платна в Българска търговско-промишлена палата. Това е седмата й самостоятелна изложба след успеха на „Зимни Приказки“ във Велинград през февруари. Експозицията се състои от 30 маслени платна - пейзажи на тема различните сезони.

Откриването на изложбата ще бъде на 4 юли от 17.30 до 19.00 часа, с елегантен коктейл за гостите.

Даниела Стойкова за изложбата "Сезони":

"Това, което искам да представя с тези нови платна е жизнерадостта на пролетта и лятото. Изложбата се състои главно от пролетни пейзажи и цветя. Колоритът е много разнообразен и богат и по-различен за моето творчество. Присъстват и типичните елементи за живописта и стила ми - мократа улица и дъжда, които превръщат пейзажа в огледално езеро от светлина и отблясъци.

Експозицията „Сезони“ ще включи и част от моите зимни картини, които присъстваха на изложбата ми през февруари във Велинград, за да мога да представя с тях различни усещания според съответните сезони, но искам център на експозицията да е пролетта и лятото, които да стоплят най-вече сърцата на хората.

Моята нова страст са маковете като символ на лятото. Поглеждайки към детството си, си спомням усещането за лято, свързано с полските цветя и маковете. Помня игрите си с тях и баба ми, която ми показваше как да си правя куклички от цветя с бухнали роклички като от бароковата епоха.

Всеки мак беше различен! Пъпките отвътре бяха още бели, имаше различни нюанси на розовото и накрая червените разцъфнали макове. Те разпръскват много красота и омагьосват с едно особено очарование! Вдъхновяват със своя финес и елегантност, но същевременно и крехкост.

В пайзажите добавих още живот и цвят. Кафенета пълни с хора, цветя, усещане за безгрижие и основен елемент – лилави, ухаещи дървета! Пейзажите са като от магичен сън. Един друг, различен свят, в който всичко е прекрасно. Свят на винаги щастливи хора. Това е, което искам да предам с картините си - позитивна енергия, усещане за хармония и радост в противовес на негативизма в живота!"

 

Даниела Стойкова е родена в град Нова Загора през 1990 г. Завършила е АМТИИ - Пловдив.

През 2017-2018 г. участва в многобройни изложби в Италия, сред които получава Първа награда от конкурса Food Art – Bellinzago, и наградата “Sigillo” за значителни постижения в областта на живописта към галерия „La riseria” в Новара, Италия.

През януари 2018 г. Alson Gallery - Милано, представя нейната самостоятелна изложба на тема “The Red Journey”, която се радва на много успехи и интерес. През март 2018 г. участва в престижната изложба на Дамарс „La donna nel arte”, в Музея на изкуството и културата, Милано, представена от световноизвестния критик в областта на изкуството – Виторио Сгарби.

Даниела е член на дружеството „Арте ад Арона”, участва в изложби в градовете: Арона, Стреза, Милано, Оледжо, Оледжо Кастельо. Излага картините си още в Новара, Белиндзаго и Торино.

Изложбата на Даниела Стойкова „Сезони“ може да се види от 4 юли до 4 август 2019, в Българска търговско-промишлена палата на ул. „Искър“ в гр. София.

Не пропускайте на се насладите на този празник на красотата и цветовете!

Очакваме ви!

Автор:
Организаторите
Публикация:
03.07.2019 г. 14:01
Посетено:
1393
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/29962-sezoni-izlozhba-na-daniela-stoykova