Изложби

Откриване на изложба „a tempo”

По повод 50 години Международен фестивал „Софийски музикални седмици”

Откриване на изложба „a tempo”

 

◊ ПОКАНА

На 4 юни (вторник) от 18:00 часа в Галерия „България” (I балкон), Концертен комплекс „България” ще бъде открита изложбата a tempo”, по повод 50 години Международен фестивал „Софийски музикални седмици”.

Изложбата се организира съвместно с Къща-музей „Панчо Владигеров“. Авторски екип и идейна концепция: Светлана Авдала и Надя Сотирова. Дизайн и оформление на изложбата: Ивелина Велинова и Стоян Бунджулов. Уредник на изложбата: Цена Бояджиева.

В изложбата ще бъдат представени архивни фотоси на артисти като Леонид Коган, Емил Чакъров, Анна-Софи Мутер, Алексис Вайсенберг и много други видни български и световни музикални дейци.

Композицията на изложбата отразява хронологията на Фестивала и чрез своите кадри „разказва” за едни от най-значимите моменти през годините от неговото създаване до наши дни.

Селектираните от авторския екип снимки на фотографите Василка Балевска, Христо Юскеселиев, Виктор Викторов и Борис Анев, съдържат силен емоционален поглед, който носи както документална стойност, така и усещане за звукова картина.

За създаването на изложбата са използвани снимки от архива на Къща-музей „Панчо Владигеров“ и архив на Фондация „Международен фестивал „Софийски музикални седмици”.

След официалното откриване на изложбата и встъпителните речи, програмата на МФ „Софийски музикални седмици” продължава в Камерна зала „България” от 19 часа с концертен рецитал на Атанас Кръстев – виолончело и Виктория Василенко – пиано, които ще изпълнят: Франц Шуберт - Соната “Арпеджионе”, Джордж Крам - Соната за соло виолончело, Клод Дебюси - Соната за виолончело и пиано, Сергей Прокофиев - Соната за виолончело и пиано

*

Програмата на 50. МФ "Софийски музикални седмици" продължава с концертни и съпътстващи събития до края на м. юни. http://sofiaweeks.com/

Фестивалът „Софийски музикални седмици“ е част от Календара на културните събития на Столична община за 2019 г. Посветен е на 140-годишнината от обявяването на София за столица на България. Съорганизатори са Министерство на културата, Столична община, Софийска филхармония.

 

Автор:
Тина Коилова, Диана Витанска
Публикация:
04.06.2019 г. 15:22
Посетено:
1634
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/29792-otkrivane-na-izlozhba-a-tempo