Изложби

Международен фотографски конкурс "Фотодякония" - финална изложба

Най-добрите снимки от международния конкурс, посветен на благотворителността

Международен фотографски конкурс "Фотодякония" - финална изложба

 

◊ СЪБИТИЕТО

Международен младежки конкурс "Фотодякония". За Международния конкурс за фотографии Сдружение Милостив покани любители и професионални фотографи на възраст между 14 и 40 години да изпратят свои снимки, които вдъхновяват и показват дела на милосърдие и грижа към другите, образи на добродетелни каузи, на социални дейности, както и на важни социални проблеми.

В конкурса участваха 522 изображения от над 40 различни страни от целия свят. Фотографиите са запечатали благотворителни проекти, лични инициативи в помощ на нуждаещи се, трогателни, но и много вдъхновяващи моменти от целия свят, включително страни като Индия, САЩ, Великобритания, Бангладеш, Нигерия, Полша, и др. Снимките са допълнени с описания, написани от авторите на фотографиите.

Наградените снимки бяха избрани от журито: Доц. Георги Лозанов, Николай Трейман и Веселина Велчева.

Наградният фонд на конкурса е финансиран изцяло от дарения на българи в страната и чужбина. Организаторите работят безвъзмездно. Цялата информация за конкурса може да откриете тук - www.milostiv.org/photo-diaconia

Изложбата с най-добрите фотографии ще бъде открита на 27 май от 18.30 ч. в галерията на открито пред Народния театър в София и ще продължи до 10 юни.

Събитието се осъществява с подкрепата на Столична община.

Автор:
Нина Панчева
Публикация:
23.05.2019 г. 11:28
Посетено:
882
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/29700-mezhdunaroden-fotografski-konkurs-fotodyakoniya-finalna-izlozhba