Изложби

Изложба „Акварелни миниатюри“

16 май - 1 юни 2019, Галерия „Абсент“

Изложба „Акварелни миниатюри“

 

◊ ПОКАНА

На 16.05.2019 година (четвъртък) в акварелна галерия „Абсент“ в 18.30 часа ще бъде открита изложбата „Акварелни миниатюри“. В нея ще вземат участие осемнадесет автори, чиито картини са обединени от акварелната техника и малкия формат.

Целта на изложбата е да отправи предизвикателство към художниците, като им даде свобода в избора на тема, но ги ограничи във формата. Задачата е допълнително усложнена от избора на акварела като изразно средство. Макар и една от най-красивите изобразителни техники, акварелът е капризен, труден за овладяване и нетърпящ неумение и несигурност. За да се постигне красота трябва да  го овладееш, да използваш богатството от нюансите на цветовете, на плътностите и преливките и да постигнеш баланс и хармония. Подобна магия може да се сравни само с майсторството на бижутера, който създава съвършено бижу и няма право на грешка, ако иска да създаде нещо неповторимо.  

В този смисъл галерия „Абсент“ се е доверила на таланта на едни от най-изявените в областта на акварела автори. Зрителите ще могат да се насладят на майсторството на: Александър Телалим, Андриан Бекяров, Бояна Петкова, Васил Василев-Васо, Виолета Бояджиева, Ерна Ангелова, Иван Додов, Калина Тонева, Кирил Божков, Красимир Тодоров, Крум Костов, Любомир Йотов, Любомир Марков, Марио Костов, Месрур Сабит, Петя Танева, Сава Цоновски, Севда Потурлян и Селма Тодорова.

Всеки един от тях има своя ясен, категоричен и разпознаваем стил, всеки един от тях изпитва вълнение от различна тема, но  всички заедно правят тази изложба прекрасна с майсторството и таланта си.

„Акварелни миниатюри“ ще бъде открита на 16.05.2019 година (четвъртък) в 18.30 часа в акварелна галерия „Абсент“ на ул. „Цар Самуил“ 37. Изложбата ще продължи до 01.06.2019 година. Заповядайте!

Автор:
Галерия „Абсент“
Публикация:
15.05.2019 г. 16:28
Етикети:
Посетено:
667
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/29639-izlozhba-akvarelni-miniatyuri